Rosso di Montalcino DOCG, Poggio San Polo 75cl (BIO)

32,80 

Marjasort

Riik

Aasta

Tootja

Alkoholisisaldus

Regioon

Tootekood: 1776 Kategooria:

Kirjeldus

Marilisa Allegrini ostis Poggio San Polo veinimõisa 2006. aastal ning viimase 10 aastaga on sellest saanud Montalcino üks hinnatumaid veinimõisasid. San Polo veinimõis asub Montalcino ida osas 22 hektaril.

San Polo Rosso di Montalcino on valmistatud 100% Sangiovese viinamarjadest, mis on kasvanud Toscana Montalcino veinipiirkonnas Podernovi nimelises 3 hektari suuruses veiniaias. Aed asub 450 meetri kõrgusel merepinnast, veinipuud kasvavad lõuna ja edela nõlvakutel, pinnases on rikkalikult kaltsiumirikast savi. Veiniaed on istutatud 2000. aastal, istutustihedus on 7000 taime hektaril ja keskimine saagikus on 49 hektoliitrit hektarilt.

Viinamarjad koristatakse käsitisi septembrikuu viimastel päevadel, kasutatakse väikeseid 17 kg mahutavaid kaste, et vältida marjakobarate vigastamist. Veinimajas sorteeritakse kobarad hoolikalt konveierliinil, seejärel pressitakse aeglaselt ja ettevaatlikult. Veinivirde alkoholkäärimine toimub emailitud betoonmahutites temperatuuril 28-30 kraadi ja see kestab 14-16 päeva. Pärast alkoholkäärimise lõppu suunatakse vein 500 liitri suurustesse keskmise röstiga Prantsuse „tonneaux“ tammevaatidesse, vaate on kord varem kasutatud San Polo Brunello laagerdamiseks, nendes vaatides toimub ka malolaktiline käärimine, tammelaagerdus kestab kokku 12 kuud. Enne müüki küpseb vein pudelit vähemalt kuus kuud.

Veinil on särav rubiinpunane värvus. Aroomis on tunda värsket metsamarjade nüanssi, lisaks hapu kirss, mustikad, magus murel, delikaatne vanilje, väga küllusliku ja kompleksse aromaatsusega. Maitselt soe, pehme ja keskmise täidlusega, kõike tasakaalustab delikaatne tanniinsus, järelmaitse meeldivalt kuiv ja pikalt püsiv, väga aromaatne.

Toitudest sobib vein ideaalselt Toscana piirkonnale omaste roogadega, milles on autentsed rikkalikud maitsed. Serveerida koos rikkaliku pastaga või risottoga, kus on kasutatud seeni või trühvleid, pikalt madalal temperatuuril küpsetatud sealihaga, ahjus küpsetatud või grillitud punase lihaga või keskmiselt küpsete juustudega. Serveerida 16 – 18 kraadi juures suurest avarast klaasist ja soovitav on veini dekanteerida 1-2 tundi enne serveerimist. Veini küpsemispotentsiaal on umbes 10 aastat.

James Suckling 91 p (2018)
Wine Advocate 90 p (2018)

Poggio San Polot tutvustav video [link].