Pinot d’Alsace, Alsace AC, Marcel Deiss 75cl (BIO)
25,60 €
–
Marjasort | Pinot Noir, Pinot Beurot, Pinot Blanc, Auxerrois, Pinot Gris |
---|---|
Riik | |
Aasta | |
Tootja | |
Alkoholisisaldus | |
Regioon |
Description
Pinot d’Alsace valmistatakse seguna erinevatest Pinot’dest: Pinot Blanc, Pinot Gris, Pinot Noir, Pinot Beurot, samuti veidi Auxerrois’i. Kõik marjad saadakse Marcel Deiss’i enda viinapuaedadest, mis asuvad Bergheimi küla ümbruses. Kõik marjad on koristatud käsitsi, marjad pressitakse väga aeglaselt ja ettevaatlikult. Eri marjasortidest tehakse üks vein, alkoholkäärimine leiab aset roostevaba terasest mahutites ja pärast käärimise lõppu küpseb vein vähemalt 6 kuud mahutites käärimissettel, osaliselt ka väga vanades suurtes tammemahutites.
Veinil on särav kuldkollane värvus, väga vinoosne ja kontsententreeritud. Aroom on väga põnev, alguses tunda alkoholis hoitud kirsse ja grafiiti, mõne hetke pärast vein avaneb ja esile tuleb rikkalik värskendav puuviljasus, eristuvad virsik, ananass, suhkrusidrun, sarapuupähkel, vanilje, delikaatne suitsusus. Maitse on väga värske ja üllatavalt jõuline, suurepärane puuviljasus ja energiline happesus, kergelt õline. Lõppmaitse on äärmiselt kauakestev, kontsentreeritud ja kompleksne.
Suurepärane kaaslane erinevate mereandidega, küpsetatud valge kalaga, erinevate koorikloomadega, sobib hästi ka vürtsikamate roogadega kus on kasutatud idamaiseid vürtse, samuti Aasia köögiga. Ideaalne joomiseks noorena, kuid paar aastat küpsemist annab veinile uue dimensiooni, küpsemispotentsiaal headel aastatel 5 – 7 aastat. Serveerida 10 – 12 kraadi juures.