Montecoco Primitivo, Salento IGT, Masseria Li Veli 75cl

34,10 

Marjasort

Aasta

Alkoholisisaldus

Tootja

Regioon

Riik

SKU: 1925 Category:

Description

Vein on valmistatud 100% Primitivo viinamarjadest, mis on kasvanud Salento veinipiirkonnas, Cellino San Marco’s asuvas Brindisi nimelises viinamarjaaias. Veiniaiad asuvad umbes 70 meetri kõrgusel merepinast, pinnase koostis on peamiselt savi ja kõrge kaltsiumi sisaldusega kivim. Veinipuude keskmine vanus on 10 aastat ning puud kasvavad põõsastena Settonce’i süsteemis, 5120 puud hektaril. Viinamarjad koristatakse käsitsi septembri esimesel nädalal väikestesse kastidesse. Veinikeldris sorteeritakse marjad käsitsi liikuval konveierlindil, seejärel eemaldatakse kobaratelt varred ning marjad pressitakse. Käärimisprotsess toimub range kontrolli all, et saavutada võimalikult hea värvus, tanniinidestruktuur ja puuviljalisus, selleks kasutatakse nii veinivirde aereerimist kui ka üle-pumpamist. Temperatuur hoitakse vahemikus 27 – 31 kaardi, et säilitada marjade aromaatsust. Pärast alkoholkäärimise lõppemist suunatakse vein 225 liitri suurustesse Prantsuse tammevaatidesse, kus toimub malolaktiline käärimine. Tammevaatides laagerdub vein 9 kuud, seejärel villitakse vein pudelitesse, kus vein küpseb omakorda minimaalselt 3 kuud.

Montecoco on väga tumeda ja sügava rubiinpunase värvusega. Aroom on rikkalik ja elegantnem tunda on punaseid ja musti marju, ploome ja vürtse. Maitselt on vein jõuline, pehmete tanniinidega, samas puuviljase ja vürtsika järelmaitsega.  Soovitav serveerimistemperatuur on 14 – 16 kraadi juures. Vein on küps joomiseks ja sobib veinikeldris hoidmiseks järgmised 10 aastat.

Masseria Li Veli asub Murge mäestiku lõunapoolseimal nõlvakul Puglia veinipiirkonnas Salice Salentino tsoonis. Täna kuulub veinimaja täielikult Falvo perekonnale ja veinimaja juhivad vennad Edoardo ja Alfredo Falvo. Projekti idee oli anda uus elu eelmise omaniku, kuulsa markii Antonio de Viti de Marco, unistusele muuta Li Veli võimsaimaks põllumajanduslikuks näidisvalduseks kogu Lõuna-Itaalias. Eelmise sajandi algusest pärit kivihooned ehitati uuesti üles ja laiendati, samas säilitati ehitiste originaalne stiil ja paigutus. 1999. aasta alguses oli mõisas 3 hektarit veiniaedu, tänaseks on istutatud kokku 53 hektarit, valdavalt Negroamaro, lisaks väikestes kogustes Primitivo, Susumaniello, Aleatico ja Cabernet Sauvignon viinamarjasordid, valgetest viinamarjadest kasvatatakse haruldast Verdeca’t. Väike osa Negroamaro veinipuid on ligi 50 aasta vanused.