La Vieille Ferme, Vin Rouge, Famille Perrin 75cl
13,50 €
–
Marjasort | |
---|---|
Aasta | |
Alkoholisisaldus | |
Regioon | |
Riik | |
Tootja |
Kirjeldus
La Vieille Ferme valmistatakse viinamarjadest, mis kasvavad Mont Ventoux lõunapoolsetelet nõlvakutelt 25 km kaugel Orangne’st idas. Viinapuuaiad asuvad Mazan’i, Moimoiron’i, Villes sur Auzon’i, Puymeras ja Saint-Didier külakeste ümbruses, keskmiselt 300 meetri kõrgusel merepinnast. Pinnas varieerub sõltuvalt kõrgusest merepinnast, kuid põhiliselt koosneb see iidse mere settelistest kivimitest Mont Ventoux kriidikivi aluspõhjal, kohati esineb ka omavahel segunenud Vahemere punakat mulda koos kiviklibu ja ümarate munakividega. Vein valmistatakse 50% Grenache, 20% Syrah, 15% Carignan ja 15% Cinsault viinamarjadest. Viinamarjad purustatakse õrnalt ja kääritatakse 150 ja 300 hektoliitri suurustest emailitud betoonmahutites, käärimine kestab tavaliselt kauem.
Vein küpseb kokku 10 kuud, osaliselt roostevaba terasest mahutites ja osaliselt suurtes tammemahutites ja villitakse pudelisse juulis. Värvus on sügav kirsipunane, aroomis küpsed puuviljad, väga rikkalik ja vürtsikas, maitse on väga elegantne meeldivate pehmete tanniinidega. Serveerida 16 – 17 kraadi juures koos erinevate roogadega, väga hea kaaslane nii loomalihast, sealihast või linnulihast grilli juurde või juurviljahautistega, sobib ideaalselt nautimiseks ka ilma toiduta.
“Jean Pierre Perrin established La Vieille Ferme over 35 years ago, when he chose to produce an inexpensive, straightforward Rhône wine to sell by direct mail to French wine lovers. He used the same grape varieties in similar proportions to those planted at the family’s Chateau de Beaucastel, in a similar vinification process. The result was an immediate success in France, a wine of character and style in keeping with its Beaucastel heritage.
Initially, Jean Pierre made only Côtes du Rhône, but steeply rising grape prices in 1976 caused him to switch to Côtes du Ventoux and eventually to produce a white wine from the mountainous Côtes du Luberon. La Vieille Ferme was introduced to the United States in 1970. The response was an immediate, overwhelming acceptance and an outpouring of critical acclaim from eminently knowledgeable critics who recognized La Vieille Ferme for its consistently fine quality and value.”