Le Redini, Toscana IGT, Tenuta Degli Dei 75cl
30,10 €
–
Marjasort | |
---|---|
Riik | |
Aasta | |
Tootja | |
Alkoholisisaldus | |
Regioon |
Description
Tommaso Cavallile ja tema moeloojast isale on juba 1970ndatest kuulunud Toskaanas Tenuta Degli Dei nimeline farm, kus Tommaso ise ka elab. Farm asub San Lelino külas Panzano linna lähistel Chianti piirkonnas. Viinamarjad asuvad Conca d’Oro orus, mis tänu oma pinnasele ja asukohale on ideaalne veini valmistamiseks. Veiniaia pinnases on peamiselt savirikas lubjakivi. Tommaso, erinevalt oma isast, on väga tagasihoidlik ning osaleb igapäevaselt kogu veinivalmistamise protsessis. Abiks on tal Toskaana ja kogu Itaalia üks kuulsamaid veinikonsultante Carlo Ferrini, kelle klientide hulka kuulub ka teine meie valikus olev Poliziano veinimõis. Suure osa oma ajast kulutab Tommaso farmis ka oma teise armastuse ehk hobuste kasvatmise ja aretamise peale.
Tommaso ja Carlo kasvatavad põhiliselt Bordeaux viinamarjasorte: Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot ja Petit Verdot. Viinamarjade koristus toimub eranditult käsitsi, järgneb topelt-sorteerimine, kõigepealt kobarad ja siis veelkord marjad eraldi. Tenuta Degli Dei toodab kolme veini, mis on stiililt väga pehmed ja kergesti joodavad (tüüpiline Carlo Ferrini käekiri). Seda veinimõisa peetakse praegu uueks tõusvaks täheks Toskaana veinimaastikul. Seda peegeldavad ka veiniajakirjanike positiivsed kommentaarid.
Le Redini on Tenuta Degli Dei mõisas valmistatav teine vein, mis tehakse 90% Merlot ja 10% Alicante viinamarjadest. Kääritamine toimub 8-10 päeva ning veinivirre on kestadega kontaktis 10-14 päeva. Malolaktiline kääritamine toimub suurtes tammemahutites (tonneaux), kus vein ka 10 kuud laagerdub. Pudelis puhkab vein veel omakorda 6 kuud.
Aroomis on tunda ürte, punaseid kirsse, tubakat ja vürtse. Maitse on väga pehme, ümar ja marjase lõppmaitsega. Väga hästi valmistatud vein hoolikalt lihvitud nüanssidega. Aastane toodang 35.000 pudelit.
James Suckling 94 p
Antonio Galloni 93 p
“This is very complex on the nose with incense, Indian spices, blackberries and blueberries. Medium-to full-bodied with fine, velvety tannins that lead you down the palate. Solid at the end. Shows poise and tension. Give it time to soften. Try after 2023.” James Suckling 94 points
“The 2019 Le Redini is another fabulous wine in this lineup. A blend of Merlot and Alicante, Le Redini impresses with its energy and vibrancy. Plum, mocha, gravel, spice and licorice are all beautifully delineated. In 2019, Le Redini has an extra kick of energy that is just compelling. It’s a wine of extreme pleasure.” Antonio Galloni Vinous 93 points