Les Sinards, Chateauneuf-du-Pape AC, Famille Perrin 75cl
53,70 €
–
Marjasort | |
---|---|
Riik | |
Aasta | |
Tootja | |
Alkoholisisaldus | |
Regioon |
Kirjeldus
Les Sinards valmistatakse põhiliselt viinamarjadest, mis pärinevad Chateau de Beaucastel’i veinimõisa noorematest veiniaedadest. Lisaks kasutatakse viinamarju Beaucastel’ist läänes asuvast 7 ha suurusest Les Sinards nimelisest veiniaiast Orange’i kommuunis. Geoloogiliselt asuv veiniaed iidsel merepõhjal, kus on segunenud suured veerkivimid ja mäestikest pärit setteline kiht. Vein valmistatakse 70% Grenache, 15% Syrah ja 15% Mourvedre viinamarjadest. Osa saagist valmistatakse vein Beaucastel’ile ainuomasel nn. kiir-kuumutamise meetodil, ülejäänud marjadest valmistatakse vein traditsioonilisel viisil eemaldades kõikidelt kobaratelt varred. Vein laagerdub suurtes tammevaatides 12 kuud, enne villimist veinilt eemaldatakse sade ja toimub õrn filtreerimine.
Veinil on tumepunane erk värvus, aroom on väga avar ja tugev, eristuvad kirss, lavendel, piprad ja vürtsid. Maitselt on vein meeldivalt ümar, väga balansseeritud kombinatsioon puuviljasuse ja õrnade tanniinide vahel, suurepärane kauakestev järelmaitse. Soovitav serveerida temperatuuril 15 kraadi, soovitav on veini dekanteerida, toitudest sobib hästi küpsetatud suure uluki lihaga või liharoogadega, milles on kasutatud trühvleid või seeni.