La Moussiére, Sancerre AC, Alphonse Mellot 75cl (BIO)

38,10 

Marjasort

Riik

Aasta

Tootja

Alkoholisisaldus

Regioon

Tootekood: 310 Kategooria:

Kirjeldus

Alphonse Mellot on Sancerre’i üks legendaarseimaid veinitootjaid, ligi 500 aastat veinivalmistamise ajalugu teevad nendest kogu piirkonna ühe säravama tähe ja kvaliteedikandja. Valmistatakse erakordseid valgeid veine aga ka rosé’d ja punaseid veine. Täna harivad 18. generatsiooni esindaja Alphonse Mellot ja tema poeg Alphonse juunior kokku 47 hektarit veiniaedu, kõik on orgaaniline ja biodünaamiline lähenemine. Nad omavad mitmeid erinevaid põlde Loire’i oru põhjaosas, kõige olulisem nendest on 34 hektari suurune Domaine La Moussiére.

La Moussiére on Alphonse Mellot kõige olulisem vein, mis näitab veinimaja stiili ja omapära. Vein valmistatakse 100% Sauvignon Blanc viinamarjadest, mis on pärit La Moussiére valduselt ja puude keskmine vanus on 35 aastat. Veiniaedade pinnas on Sancerre’i veinipiirkonnale tüüpiliselt kruusane, lubjakivine ja kriidine ning annab veinile unikaalseid kiviseid maitsenüansse. Viinamarjad korjatakse käsitsi väikestesse 25 kg mahutavatesse kastidesse, veinimajja saabudes need pressitakse katkematu tsüklina suruõhupressiga ning hoitakse temperatuuril 10 kraadi kuni 48 tundi. Virde käärimine leiab aset 50% ulatuses terasest mahutites ning 50% ulatuses uutes tammevaatides temperatuuril vahemikus 18 – 23 kraadi. Veini hoitakse terasest mahutites pärmisettel 8 kuud enne pudelisse villimist.

Vein on värvuselt kuldkollane ning aroomis on tunda lillelisust ja puuvilju, küpsed tsitrused. Maitse on elegantne, värske ja mineraalne. Vein sobib väga hästi joomiseks ilma toiduta või siis serveerida aperitiivina. Toitudest sobib ideaalselt kala tartar’iga, sinimerekarpidega, võikastmes haugiga, küpsetatud lõhega, küpsetatud Norra homaaridega, küpsetatud kanaga serveeritud kukeseentega, Chavignol kitsepiimajuustuga. Serveerida temperatuuril 10 – 12 kraadi.