Chablis AC, Louis Michel 75cl

36,30 

Marjasort

Riik

Aasta

Tootja

Alkoholisisaldus

Regioon

Tootekood: 250 Kategooria:

Kirjeldus

Chablis on Burgundia veinipiirkondadest kõige põhjapoolsem ja seetõttu omab väga spetsiifilist kliimat: külmad karmid talved, sagedaste öökülmadega hiline kevad ja kuiv kuum suvi. Pinnas on väga unikaalse koostisega, mis koosneb põhiliselt kruusast, kriidikivist ja merekarpide kivististest, mis on rohkem kui 10 miljonit aastat vanad. Need mineraalsed tingimused sobivad ideaalselt Chardonnay viinamarjasordile ja annavad peaaegu müstilise veini, mille ajalugu ulatub tagasi ligemale 11 sajandit. Chablis veine iseloomulikud jooned on kahvatukuldne roheliste varjundite värvus, delikaatne aroom, kus eristuvad sidrunite ja greibi nüansid. Veini maitsete originaalsus ja unikaalne iseloom aga tuleneb otseselt just mineraalide ja joodirikkast pinnasest.

Chablis klassifikatsioon – 100 hektarit Grand Cru; 750 hektarit Premier Cru; 3000 Chablis; 450 hektarit Petit Chablis. Michel’i perekond on Chablis veinivalmistamisega tegelenud juba 5 põlvkonda. Kokku omab veinitootja 25 hektarit viinapuuaedu kõigis neljas tsoonis. Micheli viinapuuaedade keskmine vanus on 40 aastat, saagikus hoitakse väga madal.

Paljud veinimajad kasutavad veini valmistamisel tammevaate, Louis Michel seevastu ei kasuta ühegi oma veini valmistamisel tammevaate, eesmärgiga säilitada oma veinidel võimalikult maksimaalselt veini naturaalset mineraalset iseloomu ja terroir nüansse ning vältida veini karakteris tammevaadi nüansse. Veini valmistamisel kasutatakse vaid roostevaba terasest mahuteid, samuti kasutatakse neid veinide säilitamisel ja küpsetamisel. Tulemuseks on erakordsed autentsed Chablis’d tulvil kompleksust ja aroomidepuhtust.

Vein küpseb oma pärmisettel roostevaba terasest mahutites 8 kuud Petit Chablis ja Chablis puhul, Premier ja Grand Cru aedade veinid 12 – 18 kuud sõltuvalt aastakäigust. Louis Michel’i aedade pinnas on väga unikaalne, koosnedes Kimmeridgian lubjakivist, aiad asuvad põhiliselt idapoolsetel ja läänepoolsetel nõlvakutel. Elegantne puuviljaline ja mineraalne, väljendab täielikult piirkonna terroir eripära ja unikaalsust. Maitse värske ja samas nõtke ja püsiv, klassikaline Chablis. Ideaalne joomiseks 1 – 5 aasta jooksul aastakäigust, kuid on suuteline küpsema rohkemgi aastaid. Suurepärane aperitiivina, salatitega, värskete mereandide valikuga, eriti austritega. Aastane kogutoodang umbes 50 000 pudelit.