Chardonnay “Guinevere”, Kent, Gusbourne Estate 75cl

60,10 

Marjasort

Aasta

Alkoholisisaldus

Regioon

Riik

Tootja

SKU: 134 Category:

Description

Lisaks auhinnatud vahuveinidele valmistab Gusbourne Estate ka väga limiteeritud koguses 100% Chardonnay viinamarjast valget veini, esimest korda valmistati veini 2012. aastakäigu saagist. Veinipuud (Burgundia kloonid 548 ja 95) on istutatud 2007. aastal. Paljude Inglismaa veiniajakirjanike – ja kriitikute arvates on tegemist ühe parima Inglismaa valge veiniga.

Boot Hill viinamarjaaed asub Appledore lõunapoolsetel nõlvakutel. Viinamarjad on koristatud käsitsi oktoobris. Viinamarjakobaratelt eemaldatakse varred ja seejärel marjad purustatakse. Veinivirde kääritamine leiab aset tammevaatides madalal temperatuuri (12-15 kraadi). Kogu vein laagerdub seejärel 3 aasta vanustes Prantsuse tammevaatides 9 kuud, vein on läbinud 100% malolaktilise käärimise.

Aroomis eristuvad või ja kreemise tamme noodid, lisaks värskendav tsitruste aroom, klassikaline tammevaadis laagerdatud jaheda kliima Chardonnay. Maitses kombinatsioon rohelisest ploomist ja sidrunist, väga kontsentreeritud maitse, mis avaneb järk järgult. Järelmaitses võine tamme noot, suurepärane värskus ja kauakestev lõppmaitse. Serveerida 14 kraadi juures, veinil on märkimisväärne vananemispotentsiaal 5 – 10 aastat. Väga limiteeritud vein, kokku valmistatakse umbes 3000 pudelit aastas.

Gusbourne on Inglismaa üks prestiižemaid šampanja meetodil vahuveini valmistajaid. Eelmisel aastal valis International Wine & Spirits Competition (IWSC) Gusbourne Inglismaa parimaks veinitootjaks („English Wine Producer of the Year”). Veinimaja asub Kagu-Inglismaal Kenti krahvkonnas Appledore külas 120 kilomeetri kaugusel Londonist. Neile kuulub Kentis 21 hektarit veiniaedu, kus pinnases on peamiselt savi ning sügavamal leidub ka liiva, merekarpe, liivakive ja rauamaake.

Veiniaedade madal lõunapoolne asetus koos mere lähedusega (vähem kui 10 km) tagab viinamarjade regulaarse küpsuse. 2003 ostis Andrew Weeber Gusbourne valdused ning esimesed veinipuud istutati sellele järgneval aastal. Seega veini on seal valmistatud alates 2006. aastast. Andrew eesmärk oli algusest peale teha midagi unikaalset ja pärast põhjalikke uurimustöid lasi ta veiniaeda istutada Burgundia kloonid, mis selle asukoha ja pinnasega ideaalselt sobivad. Burgundia kloonide saagikus on väga madal ning see võimaldab toota kõrge kvaliteedilist veini.

Gusbourne veine serveeritakse Inglismaa parimates restoranides, hotellides ja eksklusiivsetes kaubamajades nagu näiteks Le Gavroche, Fat Duck, Dinner by Heston Blumenthal, Gordon Ramsay, The Dorchester, Fortnum & Mason, Selfridges jne.