Clos Saint-Florent, Saumur AP (Rouge), Domaine Langlois 75cl (BIO)

37,90 

Marjasort

Aasta

Alkoholisisaldus

Regioon

Riik

Tootja

Tootekood: 305A Kategooria:

Kirjeldus

Domaine Langlois Saumur Rouge on valmistatud 100% Cabernet Franc viinamarjadest, mis on korjatud ühest kindlast orgaaniliselt sertifitseeritud viinamarjaaiast Le Clos St Florent, antud veini valmistamiseks kasutatakse kahte põllulappi, kokku 2 hektarit, üks osa on istutatud 1965. ja teine 1969. aastal, need on ühed kõige vanemad veinipuud Langlois valdustel. Viinamarjaaia pinnas on valdavalt liiva ja savi-lubjakivist segu, saagikus on väga madal.

Viinamarjad korjatakse käsitsi mitmes etapis, seejärel viinamarjad sorteeritakse ja valitakse vaid parimad kobarad, varred eemaldatakse täielikult. Matseratsioon kontrollitud temperatuuriga roostevaba terasest mahutites 28-30 päeva, ümberpumpamine 3 korda päevas. Vein laagerdub seejärel 12 kuud väikestes 228 liitri ja 400 liitri suurustes prantsuse tammevaatides, kus toimub ka malolaktiline kärimine, 30% uus tamm. Enne pudelisse villimist kasutatakse veini settest eemaldamiseks munavalgeid ja seejärel rakendatakse ka õrna filtreerimist.

Veinil on sügav ja kirgas rubiinpunane värvus. Aroom on avar ja otsekohene, tunda küpseid puuvilju, mustsõstart, vaarikakeedist, röstitud leiba, kerget vürtsikust. Maitse on suurepärase struktuuri ja balansiga, rikkalik ja lopsakas, elegantsed tanniinid, väga kauakestva intensiivse metsamarjase lõppmaitsega, hea värskus.

Toitudest sobib suurepäraselt ulukilihaga, metslinnulihaga, küpsetatud veiselihaga, lambakarreega, küpsete pehmete juustudega. Serveerida 15-16 kraadi juures ja soovitav on veini dekanteerida 1 tund enne serveerimist. Vein on suurepärases joomisküpsuses, vananemispotentsiaal headel aastatel 10+ aastat.