Cuvée L’Héritiére, Bourgogne AC, Domaine Nicolas Rossignol 75cl

54,10 

Marjasort

Riik

Aasta

Tootja

Alkoholisisaldus

Regioon

Tootekood: 240 Kategooria:

Kirjeldus

Nicolas Rossignol’i Cuvée L’Héritiére on valmistatud 100% Pinot Noir viinamarjadest, viinamarjad on kasvanud 0,9 hektari suuruses Les Crenilles veiniaias, mis on istutatud 1922. aastal ja see asub Pommard’i küla servas kuulsa Chateau de Pommard’i kõrval.

Veiniaias järgitakse oragaanilisi ja biodünaamilisi meetodeid, antud veini puhul eemaldatakse umbes 50%’l viinamarjakobaratel varred, ülejäänud kääritatakse täiskobaratena, kasutatakse vaid kohalikke looduslikke pärmikultuure. Alkoholkäärimine toimub terasest mahutites, aeg ajalt tehakse ka virde ülepumpamist (pump-over) ja veinimütsi uputamist (punch-down), veini järellaagerdumine väikestes Prantsuse tammevaatides (10-15% vaatidest on uued), kokku kestab laagerdumine 18 kuud. Väga õrn ühekordne filtreerimine enne pudeldamist.

Värvuselt särav läbikumav rubiinpunane. Aroom on äärmiselt värske ja puhas, eristuvad värsked magusad punased marjad, apelsinikoor, mooruspuuvili, tume ploom ja lillad lilleõied, õrn suitsune noot. Maitse on keskmiselt täidlane, hea kontsentratsioon ja balanss puuviljasuse ja happesuse vahel, lopsakas ja tihe tekstuur, elav värskus, ümar tanniinsus, küpsed magusad punased puuviljad, äärmiselt kauakestev rikkalik lõppmaitse.

Toitudest sobib küpsetatud või hautatud väikeste ulukite lihaga või metslinnulihaga, küpsetatud veise sisefileega, pannil praetud pardi rinnafileega punaveini kastmes, vürtsikate lihahautistega, küpsete kreemiste Prantsuse juustudega. Serveerida temperatuuril 12- 14 kraadi. Vein on joomiseks ideaalses küpsuses, hoiupotentsiaal 10 -15 aastat. Veini valmistatakse aastas alla 2000 pudeli, 2017. aastakäiku tehti vaid 1694 pudelit.