Solosole, Bolgheri Vermentino DOC, Tenuta Poggio al Tesoro, Marilisa Allegrini 75cl

34,10 

Marjasort

Aasta

Alkoholisisaldus

Regioon

Riik

Tootja

SKU: 1775 Category:

Description

Solosole tähendab tõlkes “ainult päike” kuna vaid päikesel lastakse selle unikaalse veini karakterit mõjutada. Vein valmistatakse 100% Vermentino viinamarjasordist, seda ei segata teise marjasortidega ega kasutata tamme varjutamaks selle põneva marjasodi karakterit. Vermentinot tuntakse Prantsusmaal Rolle nime all, veinimaja kasutab Korsika saarelt pärit Vermentino kloone, millele on omane suhteliselt hiline korjeaeg.

Solosole Vermentino on Marilisa Allegrini ja Leonardo LoCascio veinimaja Poggio al Tesoro ainuke valge vein, esimene aastakäik toodeti 2006. aastal. Veinivalmistamist konsulteerib kuulus veinimeister Alberto Antonini. Poggio al Tesoro veinivaldus koosneb 70 hektarist ja asub Toscana regiooni Bolgheri alamtsoonis. Põhiliselt kasvatatakse Poggio al Tesoro mõisas punaseid marjasorte, mis on omased Prantsuse Bordeaux veinipiirkonnale: Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc ja Merlot, lisaks pisut Syrah ja Petit Verdot ning Vermentino. Vermentino viinamarjad kasvavad Le Sondraie veiniaias 8 hektaril, läänepoolsel laugel nõlvakul, umbes 25 meetrit üle merepinna, pinnases liiv ja kruus savisegusel aluspõhjal. Vermentino korjatakse septembri keskel, pärast korjamist jäetakse kobarad üheks ööks jahedasse seisma. Järgmine päev terved kobarad pressitakse suruõhu-pressiga ja suunatakse roostevabast terasest mahutitesse, kus toimub käärimine. Malolaktilist käärimist ei rakendata. Pärast alkoholkäärimist seisab vein 6 kuud veinisettel ja pärast pudelisse villimist lastakse seista veel 2 kuud veinikeldris.

Solosole on värvuselt särav kuldkollane. Aroom on delikaatne, selles on akaatsiaõit, aprikoos, banaani. Elav happesus ümbritseb puuviljaseid nüansse, värske ja elav, ananass, aprikoos, kollane õun, kerge mineraalsus, järelmaitse püsib kaua suus. Hea kaaslane mereandidest suupistevaliku juurde, merekarpidega, koorese pastaga, omletiga, pehme kitsejuustuga, kalaroogadega, küpsetatud juurviljadega. Serveerida 12 – 14 kraadi juures.