Winkl, Sauvignon Blanc, Alto Adige Terlaner DOC, Terlan 75cl

33,30 

Marjasort

Aasta

Alkoholisisaldus

Regioon

Riik

Tootja

Tootekood: 1736 Kategooria:

Kirjeldus

Winkl on valmistatud 100% Sauvignon Blanc viinamarjasordist, mis on kasvanud Winkl’i nimelises üksik-viinamarjaaias Alto Adige veinipiirkonnas Terlano alamtsoonis, mis omakorda paikneb Tschöggel’i mäe jalamil. Winkl veiniaed asub 300 – 500 meetri kõrgusel merepinast, pinnases domineerib liiv ja vulkaaniline kruus, leidub ka kvartsikivi, pinnase kõrge mineraalide sisaldus annab veinidele unikaalse ränisuse ja mineraalsuse. Saagikus on 60 hl hektari kohta. Winkli valmistamisel veinivirde käärimine leiab aset roostevaba terasest mahutites, pärast käärimise lõppemist seisab vein pärmisettega 8 kuud kontaktis.

Värvuselt kirgas helekollane rohekate varjunditega, aroom on intensiivne, mineraalne, värske, puuviljane ja lilleline, eristuvad õienektar ja küpsed puuviljad nagu kollased õunad, heledad ploomid, tikker, mango, meeldiv rohusus. Maitse on puuviljane ja aromaatne, külluslik ja kompleksne, samas pehme ja elegantne, väga hea balansseeritud happesusega ja nõtke kauaestva lõppmaitsega. Väga hea küpsemispotentsiaaliga 4 – 6 aastat. Serveerida 10 – 12 kraadi juures. Cantina Terlano on Lõuna-Tirol’i üks esimesi ja kindlasti üks parimaid veinitootjaid, asutatud 1893. aastal. Cantina Terlano on kooperatiiv, kuhu kuulub ligi 100 viinamarjakasvatajat, kelle harida on kokku ligi 150 hektarit, peaveinimeister on Rudi Kofler. Viljeletakse loodussõbralikku ökoloogilist marjakasvatust ja järgitakse 2000 aasta vanuseid kohalikke traditsioone.

 

“This finely balanced Sauvignon Blanc presents itself light yellow with a greenish shimmer in the glass. With its intensely fruity bouquet, nuances of elderflower and hints of ripe fruit, it is the ideal accompaniment to food. Harvest and grape selection by hand, gentle whole bunch pressing and clarification of the must by natural sedimentation of the lees, slow fermentation at a controlled temperature in stainless steel tanks, storage and maturation for 5-7 months on the fine lees, 80% in steel tanks, the rest in large wooden barrels. Crisp, fresh, precise and anything but simple. Everybody’s darling!” Heiner Lobenberg 93 points

“Flavours of melon, grapefruit sorbet, lemon curd, chive blossom and pickled ginger glide over the palate of this creamy white wine, which has good length and concentration. Expressive without excessive weight, while the mineral finish is moulded by a racy acidity.” Wine Spectator 92 points

“Bright, brilliant straw yellow with a greenish tinge. Grassy notes of gooseberry, some pink grapefruit, followed by blackcurrant. Fresh on the palate, pleasantly crisp, linear, opens up well with exotic fruit, light and pleasantly spicy in the medium final.” Falstaff 91 points