Venegazzu della Casa, Montello Asolo Venegazzu DOC, Loredan Gasparini 37,5cl

17,90 

Marjasort

, , ,

Riik

Aasta

Tootja

Alkoholisisaldus

Regioon

Tootekood: 1312 Kategooria:

Kirjeldus

Venegazzu della Casa on Loredan Gasparini veinimõisa „Bordeaux“ veinide valmistamise traditsiooni taaselustamise tulemus, mõisa “ajalooline” vein, mis väljendab endas Venegazzu piirkonna ja Põhja-Veneetsia unikaalset terroir’d. Esmakordselt valmistati veini 1950ndatel ja see loodi mõisa kõige paremate punaveinivaatide segamise tulemusena.

Täna kasutatakse veini valmistamiseks väga hoolikalt valitud viinamarju mõisa ajaloolisest 50 aasta vanusest „100 Piante“ (tõlkes: 100 viinapuud) ja „Falconera“ veiniaedadest, mis asuvad Montello mäe jalamil, 105 meetri kõrgusel merepinnast. Viinamarjaaedade keskmine vanus on 30 aastat, saagikus on väga madal, umbes 8 tonni hektarilt, viinapuude istutustihedus on 2500 istikut hektaril, pinnas on piirkonnale tüüpiliselt „punaka“ varjundiga Montello savi, mis on erakordselt kõrge raua ja mineraalide sisaldusega. Viinamarjad koristatakse käsitsi erinevates etappides alates oktoobrist algusest. Vein luuakse seguna 65% Cabernet Sauvignon, 20% Cabernet Franc, 10% Merlot ja 5% Malbec viinamarjadest. Käärimisprotsess toimub roostevaba terasest mahutites, umbes 25 – 30 kraadi juures 10 – 20 päeva, millest tavaliselt 12 koos marjakestadega, vein läbib täielikult malolaktilise fermentatsiooni. Pärast käärimisprotsessi lõppu laagerdub vein 36 kuud suurtes Prantsuse tammevaatides, veini pudelisse villimisel ei rakendata filtreerimist.

Värvuselt sügav rubiin-punane, aroomis üliküpsete Marasca kirsside ja mustsõstarde nüanss, mis omakorda on väga hästi kombineeritud tamme, vürtsika rohelise pipra ja muskuse taustaga – selge märk veini pikast elueast. Maitselt vürtsikas, kuiv ja hea tanniinsusega, huvitava palsamilise nüansiga, väga kauakestva lõppmaitsega, milles eristuvad lagrits ja meeldiv röst. Vaatamata veini jõulisele tanniinide struktuurile, tundub veini maitselt üllatavalt värske, õhuline ja meeldivalt pehme. Ideaalne mediteerimisvein ja tähtsate sündmuste tähistamiseks, suurepärane suuremate ulukite lihaga ja erinevate juustudega. Serveerida toatemperatuuril 17 – 19 kraadi juures, avada pudel soovitavalt tund enne serveerimist. Veinil on küpsemispotentsiaal 10 – 15 aastat.

James Suckling 92 p