Turriga, Isola dei Nuraghi IGT, Argiolas 75cl

106,70 

Marjasort

, , ,

Aasta

Alkoholisisaldus

Regioon

Riik

Tootja

Tootekood: 1317 Kategooria:

Kirjeldus

See unikaalne vein pärineb Argiolase veinimaja Turriga viinapuuaiast, mis asub Selegas’e veinipiirkonnas, Piscina Trigus asula lähedusest. Viinpuuaiad asuvad 230 meetri kõrgusel merepinnast, suurepärase asetsusega päikese suhtes. Pinnas on rikkalik, kriidine, mõnevõrra kivine. Veini valmistamiseks kasutatakse tüüpilisi ja just Sardiiniale omaseid marjasorte nagu Cannonau, Carignano, Bovale Sardo ja Malvasia Nera. Veini looja on Itaalia viimase 50 aasta kuulsaim veinimeister Giacomo Tachis (Decanter Man of the Year 2011). Lisaks Turrigale (1988) on Giacomo loonud sellised maailmakuulsad veinid: Sassicaia (1968), Tignanello, San Leonardo (1983), Solaia (1985), Barrua (2005) jpm. Tema viimane töö enne pensionile minekut 2010 aastal oli Sassicaia tegemise kontrollimine.

Piirkonna kliima on Vahemereline, talved on pehmed, vähe sademaid ja kuumad suved. Täna kuumale korjeperioodile rakendatakse viinamarjade jahutamist. Vajaliku temperatuuri saavutamisel pressitakse viinamarjad ettevaatlikult. Matseratsioon kestab 16 – 18 päeva ja viimases staadiumis määratakse temperatuur 22 – 23 kraadi juurde. Pärast malolaktilise käärimise lõppu laagerdub vein 100% uutes Ameerika tammevaatides 18 kuud. Pärast laagerdust villitakse vein pudelisse.

Värvuselt on vein väga tume ja sügav punane. Aroom on täidlane, väga elegantne, sametine, tunda head küpsete puuviljade noote ja tammevaniljet. Maitselt pehme ja ümar, küllaltki tihe ja kaalukas, üliunikaalne ja isuäratav. Suurepärase tekstuuriga. Parim serveerida umbes 18 kraadi juures ja dekanteerida tund enne tarbimist.

 

“Complex and subtle aromas of brambleberries, blackberries, cloves and perfume. Full-bodied with tannins that are round-textured and rather soft, but there’s still plenty of structure. It’s long and very flavorful, but reserved at the same time. Another three or four years should take this to another level.” James Suckling 95 points

“The 2018 Turriga tempts the imagination with a distinctly minty freshness before deepening and darkening with depths of black currant, balsamic spice and cocoa. This is elegance personified, seamlessly silky yet with a bitter tinge of tart wild berries and sour citrus to balance, all guided by brisk acidity. Its minerality comes through in the long and structured finish, leaving the palate saturated with primary concentration. Residual acidity maintains unbelievable freshness. The 2018 is the most exciting young Turriga that I’ve tasted. This is not a beast but a well-muscled and refined dancer.” Antonio Galloni Vinous 94+ points