Three Cape Ladies, Stellenbosch WO, Warwick 75cl

19,80 

Marjasort

, ,

Riik

Aasta

Tootja

Alkoholisisaldus

Regioon

Tootekood: 1218 Kategooria:

Kirjeldus

Three Cape Ladies loodi esimest korda 1997. aastal austusavaldusena tõelistele “Cape Blend” veinidele. Klassikalises marjakompositsioonis kasutati põhiliselt Bordeaux viinamarjasorte Cabernet Sauvignon ja Merlot koos Lõuna-Aafrika “kohaliku” marjasordiga Pinotage. Täna tähistab 2017. aastakäik selle veini 20. sünnipäeva.

Three Cape Ladies valmistamiseks on kasutatud 66% Cabernet Sauvignon, 22% Pinotage ja 12% Cabernet Franc viinamarju. Igast viinamarjasordist valmistatakse eraldi vein, marjade matseratsioonil ja kääritamisel on kasutatud roostevaba terasest mahuteid, seejärel segatakse (assamblage) lõplik vein, mis laagerdub 20 kuud keskmise röstiga 225 liitri suurustes Prantsuse tammevaatides, millest 10% on uued. Iga viinamarjasort annab segule oma nüansse: Cabernet Sauvignon on segu ”selgroog”, mis annab küpseid tanniine ja jõulise struktuuri, Merlot annab mahlasust ja elegantsi, Pinotage lisab suitsust vürtsikust koos meeldiva pehmusega.

Värvuselt sügav purpuri varjundiga rubiinpunane. Aroom on külluslik, eristuvad mustad kirsid, kirsikompott, rosmariin, vürtsid, delikaatne suitsusus. Maitse on rikkalik ja mahlase puuviljasusega, eristuvad punased marjad, sigarikarp, tume šokolaad, meeldiv täidlus koos mahlaste tanniinidega, suurepärane integreeritud happesus.

Vein on juba praegu joomisküps, kuid areneb veel järgmised 5 aastat, vananemispotentsiaal 5-10 aastat. Toitudest serveerida koos küpsetatud punase lihaga, grillitud steigiga, ahjus küpsetatud lambalihaga, jaanalinnulihaga, ulukilihaga, härjasaba hautisega, päikesekuivatatud tomatite baasil valmistatud toitudega, seene-risotto’ga, lasagne’ga, grillitud Portobello seentega, mis on serveeritud fenkoli ja rohelise paprika kastmes.

Platter’s Wine Guide 90 p
Tim Atkin 90 p