Terre Alte, Rosazzo DOCG, Livio Felluga 75cl
133,00 €
–
| Marjasort | |
|---|---|
| Aasta | |
| Alkoholisisaldus | |
| Regioon | |
| Riik | |
| Tootja |
Kirjeldus
Terre Alte valmis esmakordselt 1981. aastal ja kannab tänaseni Livio Felluga veinimaja valgete veinide lipulaeva tiitlit. Hoolikalt valitud kombinatsioon Friulano, Pinot Bianco ja Sauvignon Balnc viinamarjadest, mis pärinevad Terra Alte ajaloolistest viinamarjaaedadest Rosazzo piirkonnast, tulemuseks on üks unikaalsemaid ja põnevamaid valgeid veine kogu Itaalias.
Viinamarjad koristatakse käsitsi septembri viimasel nädalal, kasutatakse madalaid kaste, et ära hoida marjade purunemist. Kobaratelt eemaldatakse varred, vältides jällegi marjade purunemist, seejärel rakendatakse lühiajalist matseratsiooni. Marjad pressitakse võimalikult õrnalt ja virde selitamiseks kasutatakse gravitatsioonimeetodit. Käärimine toimub kontrollitud temperatuuril roostevaba terasest mahutites 17 – 19 kraadi juures. Pinot Bianco ja Sauvignon seisavad 10 kuud kontaktis pärmisettega terasest mahutites, Friulano sama kaua tammevaatides. Pärast villimist küpseb vein pudelis vähemalt 9 kuud kontrollitud tingimustel Livio Felluga veinikeldrites.
Veinil on intensiivne puuviljaline iseloom ja lilleline aroom. Suurepärase struktuuriga, mis areneb küpsedes mitmedimensiooniliseks koosluseks. Värvuselt sädelev õlekõrre-kollane, rohekate helkidega. Aroomilt elegantne ja kompleksne, erakordse balansseeritusega lõhnakompleks, kus tunda lillelisi aroome, mooruspuud, ubapõõsast, akaatsiamee, laimiõie ja suhkrustatud puuviljade magusust. Maitselt suurepärase balansiga, soe ja pehme, väga kauakestev ja keerukas, puuvilja-rikka lõppmaitsega. Ideaalne kaaslane erinevate kala-baasil valmistatud roogadega, juurvilja risotto’ga, riisi – ja pastaroogadega, valge liha ja juustudega. Serveerida 15 – 16 kraadi juures.
Gambero Rosso – 3 Bicchieri (max)
“Here stands a legend that helped put Friuli on the map. The aromatics roll and evolve in the glass: ripe cut peach mingles with fresh apple and a citrus medley of lemon, lime and orange. Subtle oak spices hover in the background like a whisper, accompanied by delicate yellow flowers and magnolia blossoms. The palate unfolds luxuriously… first tropical fruit notes gracefully transition into tangy citrus cream. Everything stays elegant and poised through the finish thanks to perfectly pitched acidity.” Wine Enthusiast 94 points
“A very minerally wine despite its aromatic complexity and fruit richness. It shows Mirabelle plums, apricots, ferns, iodine, stones, flint, tuberose and fresh dough on the nose. Medium- to full-bodied with weight, a super-silky texture, refreshing acidity, ripe stone fruit flavors and a tingling, savory finish that’s almost salty. Drink or hold.” James Suckling 94 points
“Clear straw yellow colour with a golden shimmer. Complex nose, reminiscent of pineapple, liquorice, lemon balm and cayenne pepper. Taut and tense on the palate, subtle tannin grip, animating acidity, salty, lingering finish.” Falstaff 94 points




