Solosole “Pagus Camilla”, Bolgheri Vermentino DOC, Tenuta Poggio al Tesoro, Marilisa Allegrini 75cl
72,00 €
–
Marjasort | |
---|---|
Aasta | |
Alkoholisisaldus | |
Regioon | |
Riik | |
Tootja |
Description
Poggio al Tesoro on alates 2002. aastast Allegrini perekonnale kuuluv Bolgheris asuv 70 ha suurune veinimõis. Esimene aed, mis nad seal ostsid oli 12 ha suurune Sondraia, kuulsa Ornellaia naaberaed. Pagus Camilla Vermentinot valmistatakse Sondraia ühest väiksest osast, mille nimi on Fossa Camilla ja see asub osaliselt Camilla jõe ääres. Veiniaia pinnases on rohkesti liiva, kruusa ja savi, veinipuud on 15 aastat vanad.
Poggio al Tesoro’s kasvab Vermentino kloon, mis on algselt pärit Korsikalt ja see on tuntud väga pika küpsemispotentsiaali poolest. Solosole Pagus Camilla esimene aastakäik oli 2015. Pagus Camilla Vermentino viinamarjad korjatakse käsitsi septembris, keldrisse jõudes need sorteeritakse ja jahutatakse. Käärimine toimub terasmahutites 14 kraadi juures 25 päeva. Vein laagerdub terasmahutites settega kontaktis 9 kuud.
Suurepärane kaaslane kalatoitudega (ka toorelt), risottoga ja pehmete juustudega või Toskaana Pecorinoga. Serveerida 14-15 kraadi juures. Veinil on väga pikk vananemispotentsiaal.
“This is the best vermentino I have ever had from Italy. Wonderful concentration and freshness with sliced, dried mango, pineapple and honey character. Full-bodied, layered and intense. Wonderful length.” James Suckling 94 points
“The 2016 Bolgheri Vermentino Solosole Pagus Camilla represents a special selection of grapes from the Fosse Camilla vineyard. The wine delivers great structure, bright citrus flavors and a spicy close. It sees four days of skin maceration—it is made almost like a red wine but at lower temperatures. This is a terrific wine that can pair with any seafood dish.” Robert Parker’s The Wine Advocate 93 points
“The 2016 Vermentino Solosole Pagus Camilla is done in a slightly richer, oilier style than the straight Solosole. Apricot, chamomile and exotic floral notes make a strong first impression. Aging on the lees and a touch of skin contact brings out quite a bit of textural resonance to frame the wine beautifully.” Antonio Gallloni Vinous 92 points