Sierra Cantabria Reserva, Rioja DOC, Eguren 75cl

35,80 

Marjasort

Aasta

Alkoholisisaldus

Tootja

Regioon

Riik

Tootekood: 1434 Kategooria:

Kirjeldus

Sierra Cantabria Reserva on klassikaline Rioja. Vein valmistatakse 100% Tempranillo viinamarjadest, mis on korjatud rohkem kui 30 aasta vanustelt viinapuudelt San Vicente de la Sonsierra valduse aedadest Rioja veinipiirkonnast. Veinipuude keskmien saagikus on 37 hl/ha kohta, viinamarjad korjatakse oktoobrikuu viimasel nädalal. Koristuse ajal valitakse vaid parimad kobarad ja need omakorda selekteeritakse veinimajas sorteerimislaual. Veini valmistamine on traditsioonile, kõikidelt kobaratelt eemaldatakse varred. Veinivirre kääritatakse kontrollitud temperatuuril 28 – 30 kraadi kokku 8 päeva. Seejärel lastakse veinivirdel seista koos kestadega 21 päeva, alguses tehakse iga päev 2 ümberpumapamist, hiljem 1 kord päevas. Järgmise sammuna suunatakse vein tammevaatidesse, kus leiab aset ka malolaktiline käärimine. Vein laagerdub 80% Prantsuse ja 20% Ameerika tammevaatides kokku 17 kuud, nendest 20% on uus tamm, 80% kõige rohkem 3 korda varem kasutatud tammevaat. Veinid pumbatakse ühest vaadist teise iga 4 kuu tagant, aidates eemaldada veinist naturaalsel moel tahkeid osakesi ja setet. Vein villitakse pudelisse filtreerimata.

Veinil on sügav rubiinpunane värvus, veidi küpse veini varjundiga. Aroom on väga soe ja isuäratav, väga elegantne ja peene tammevanilje nüansiga, selge balsamiline nüanss koos pinnaselise hõnguga. Maitse on intensiivne ja võimas, meeldiva küpse karakteriga, tunda tugevad üliküpsed puuviljad, ploomid, kirsid, alusmetsa hõng. Järelmaitse väga pikk ja isuäratav. Sobib suurepäraselt küpsetatud punase lihaga, tugevamate linnulihadega nagu faasan, part, hani, grillitud veiselihaga, lambalihaga, tugevate hautistega, erinevate ulukilihast roogadega, tugevate küpsete juustudega. Serveerida temperatuuril 16 – 18 kraadi, soovitav on veini dekanteerida. Vein on ideaalses küpsuses ja sobilik kohe joomiseks, küpsemispotentsiaal umbes 15 aastat.

 

“The 2016 Reserva shows ripeness and jammy fruit with plenty of spice and a powerful, full-bodied palate. It has 14.4% alcohol and a pH of 3.66. They used a little new oak here, 20%, with used 50/50 French and American oak barrels for the aging of 18 months. This was a superb vintage, with quality and quantity, a cooler year with more freshness, and the wines seem to be evolving at a slower pace. It’s harmonious and clean, classical and expressive, spicy, with a polished palate and resolved tannins. It is fine-boned, more elegant and has a very good balance—a textbook traditional Reserva from a very good year. 30,000 bottles produced. It was bottled in March 2020.” Wine Advocate 93 points

“This deep-garnet wine has a bouquet of black currant, raspberry, and cocoa powder, with a hint of anisette. Opulent tannins and a well-integrated acidity ply the palate, bringing dark-plum, mocha, anisette and violet flavors that endure in the mouth.” Wine Enthusiast 93 points