Secret Barville, Chateauneuf-du-Pape AC, Brotte 75cl

68,70 

Marjasort

, ,

Riik

Aasta

Tootja

Alkoholisisaldus

Regioon

SKU: 503 Category:

Description

Maison Brotte on Chateauneuf-du-Pape’s pühendumusega erakodseid veine valmistanud juba 5 põlvkonda, luues veine, mis väljendavad elegantset puuviljasust, peent vürtsikust ja erakordset pehmust. Etenduse staariks on alati olnud Grenache, lisaks täpsed teadmised kohalikust terroir’st ja veinivalmistamise kunstist, kõik see annab Brotte veinidele unikaalse ja eristuva stiili.

Secret Barville on Brotte pere kõige uuem looming. Veini valmistamiseks valiti välja 3 väikest veiniaeda, mis kõik asuvad Domaine Barville valdusel Chateauneuuf-du-Pape’s. Need aiad on ka mõisa ühed kõige vanemad, vanus vähemalt 80 aastat, samuti on aedade pinnas väga unikaalne. Esimene aed asub valduse lääneosas ja kannab nime Beaurenard ja selle aia pinnases domineerib savi-lubjakivi segu, selles aias särab Syrah mari säilitades oma erakodse värskuse, valduse kaguosas asuvad teine ja kolmas aed, vastavalt nimega Panisse ja Bois-Dauphin, nendes aedades on valdavalt liivane pinnas, mille pealmises kihis on suured ümarad kivid, seal kasvab Grenache ja Mourvedre, mis annavad erakodselt kontsentreeritud ja elegantse karakteriga saaki. Saagikus on väga madal, mis on keskmisel 20 hl/ha kohta.

Vein valmistatakse 80% Grenache, 15% Syrah ja 5% Mourvedre viinamarjadest. Viinamarjad koristatakse alati käsitsi ja pannakse 12 kg mahutavatesse väikestesse kastidesse, et vältida marjade purunemist oma raskuse all. Veinimajja saabudes viinamarjad sorteeritakse ja puhastatakse Viniclean tehnoloogia abil. Kääritamine algab looduslikult ilma pärmi lisamata, matseratsioon kestab umbes 4 nädalat, aeg ajalt tehakse veinimütsi alla surumist (ülepumpamist ei tehta). Lõpuks pannakse vein 100% uutesse Prantsuse barrique tammevaatidesse 18 kuuks. Veini pudelisse villimine toimub gravitatsiooni jõul, veini ei filtreerita.

Värvuselt rubiinpunane purpuri varjunditega. Aroom on ülimalt elegantne, eristuvad peened vürtsid, küpsed mustad marjad nagu mustsõstar, mustikas ja must kirss, samuti tunda pinnase noote, delikaatne tammevaadi röst ja punane pipar. Maitse on äärmiselt elegantne ja siidine, eristuvad punased metsamarjad, tanniinid on pehmed ja ümarad, tunda sooja tammevaniljet, isuäratav kreemine tekstuur. Järelmaitse on üllatavalt kauakestev ja püsiv. Toitudest serveerida koos hanemaksa ja trühvliga, kanalihast hautisega koos mustade oliividega, tugevamaitseliste küpsete juustudega, tumeda šokolaadiga või šokolaadivahuga. Serveerida temperatuuril 15-17 kraadi ja avada pudel vähemalt 4 tundi enne joomist.

 

“Ruby tinged with purple highlights. Nose has lots of finesse with hints of warm spices, black fruits (cassis, blackberry, cherry) along with roasted notes and red peppercorns. Elegant palate with forest fruits dominating the front palate. A rich mouthfeel is underlined by vanilla tones and supple tannins. Exceptional length promises great ageing potential. Enjoy with roasted meat, foie gras, chicken stew with black olives, a platter of strong cheeses or with a chocolate mousse.” James Suckling 93 points

“Good depth of colour. Intense berry and juniper freshness with well-integrated oak lending a little background spice. Weighty on the palate but not fat, with a good sense of energy, well balanced acidity lending some drive and focus. Alcohol is in check. Fairly tannic for the vintage, well structured, this will need a few years to come together then will build complexity into the medium term. Drinking Window 2025 – 2035.” Decanter 92 points