San Luigi, Dogliani DOCG, Marziano Abbona 75cl

20,10 

Marjasort

Riik

Aasta

Tootja

Alkoholisisaldus

Regioon

Tootekood: 1313 Kategooria:

Kirjeldus

Abbona ajalugu ulatub tagasi 3 põlvkonda. Celso Abbona, kelle järgi on nimetatud mõisa kuulsaim vein Papà Celso, oli üks esimesi, kes peaaegu 100 aastat tagasi nägi Dogliani piirkonna ja Dolcetto marjasordi potentsiaali. Kui 1980ndatel oli Barolo veel suuresti avastamata, siis nägi Celso poeg Marziano selles võimalust. Tasapisi ostis ta parimaid veiniaedu – Bricco Barone, Pressanda ja Rinaldi Monteforte d’Alba’s ning Ravera ja Cerviano Novello’s. Hetkel kuulub Abbonale 52 hektarit veiniaedu ning kokku valmistatakse 250,000 pudelit aastas.

San Luigi on 100% Dolcetto, mis tuleb samanimelisest San Luigi veiniaiast Dogliani piirkonnas, aedade kõrgus merepinnast on 400-480 meetrit. Dogliani DOCG’d peetakse parimaks Dolcetto kasvupiirkonnaks. Veinipuude keskmine vanus on 38 aastat ning esimene aastakäik oli 1978. Viinamarjad koristatakse käsitsi. Kääritamine toimub 28 kraadi juures ainult naturaalse pärmi abil 18 päeva, toimub ka malolaktiline kääritamine. Vein laagerdub terasmahutites 5 kuud. Vein pudeldatakse filtreerimata.

Aroom on värkse, tunda on kirssi, mustikaid, murakaid ja ploome. Maitse on keskmise täidlusega, pehme ja kena happesusega. Väga universaalne toiduvein, mis sobib praktiliselt kogu Itaalia köögiga. Serveerida 16-18 kraadi juures.

Abbona on Gambero Rosso veiniteatmikus võitnud Tre Bicchieri auhinna 12 korda. 29 aastase teatmiku ajaloo jooksul on 209 veinimõisa kogu Itaaliast võitnud rohkem kui kümme korda kõige ihaldatuma Tre Bicchieri skoori.

Gambero Rosso 2/3 bicchieri