Riesling “Grillenparz” 1ÖTW, Kremstal DAC Reserve, Stadt Krems 75cl

37,40 

Marjasort

Riik

Aasta

Tootja

Alkoholisisaldus

Regioon

SKU: 418 Category:

Description

Riesling „Grillenparz” on pärit Weingut Stadt Krems veinimaja legendaarsetest terass-viinamarjaadeadest Kremstal’i veinipiikonnast. Grilleparz’i veiniaed asub imeilusa ajaloolise linnakese Stein’i taga kõrguval nõlvakul, see veiniaed on ajaloolistes dokumentides ära nimetatud juba 1180. aastal ning kandis nime „Ad Grillenporce”. Veiniaed on kuulus just Riesling viinamarja kasvatamise poolest, puud kasvavad väga erilisel pinnasel, setteline liivakivi, mis on väga rikas lubjakivi poolest (konglomeraadid), see annab Riesling viinamarjale väga mineraalse ja puuviljalise karakteri.

Grillenparz’i valmistamiseks kasutatud Riesling viinamarjad koristatakse novembri kolmandal nädalal, korjamine on äärmiselt valikuline ja hoolikas. Pärast kobaratelt varte eemaldamist pressitakse marja väga ettevaatlikult, virre kääritatakse kontrollitud temperatuuriga roostevaba terasest mahutites. Pärast käärimist lastakse veini seista pärmisettega kontaktis vähemalt 8 kuud. Grillenparz on väga elegantne vein, mis vajab aega (või pikka dekanteerimist), et ennast korrektselt avada.

Veinil on äärmiselt tugev iseloom, suursugune terroir-põhine vein selge kivise aroomiga, kuiv, puuviljaline, suurepärase mineraalse taustaga, väga kauakestev puhas maitse. Veini võib nautida kohe, kuid tõeliselt näitab ta end 2-3 aasta pärast, vananemispotentsiaali on veinil umbes 20 aastat. Suurepärane kaaslane küpsetatud vasikalihaga, röstitud kanarinnaga, praetud või grillitud kvaliteetse valge kalaga, samuti põnev kombinatsioon eksootiliste roogadega nagu sushi, Hiina või India köögi roogadega. Serveerida 12 – 14 kraadi juures.

“Medium lemon with silver reflections. Mineral notes underlay fine yellow tropical fruit, pineapple, smoky nuances, and delicate tangerine zest. Juicy, highly elegant and complex on the palate, it has fine peach fruit and some blossom honey. It is taut and persistent, with pronounced fruit on the finish. Very multifaceted and long lasting, it has great ageing potential.” Falstaff (Peter Moser) 96 points