Redoma Branco Reserva, Douro DOC, Niepoort 75cl
58,00 €
–
Marjasort | |
---|---|
Riik | |
Aasta | |
Tootja | |
Alkoholisisaldus | |
Regioon |
Description
Viinamarjad korjatakse väga vanadest, 60 – 100 aasta vanustest aedadest, mis asuvad väga kõrgel mägedes, 400 – 800 meetri kõrgusel merepinnast. Kasutatakse erinevaid viinamarjasorte, põhiliselt Rabigato, Codega, Donzelinho, Viosinho ja Arinto.
Viinamarjad korjatakse käsitsi septembri alguses. Kohe peale viinamarjade korjamist need sorteeritakse ja pressitakse, seejärel seisab marjamahl 24 tundi jahedas. Alkoholäärimine toimub 18 kraadi juures 228 liitri suurustes Prantsuse tammevaatides. Vein laagerdub väikestes 228 liitri suurustes tammevaatides 10 kuud ilma settekontaktita.
Veinil on selge ja rohekas-kollane värvus. Kordumatu elegants ja kompleksus, mineraalne ja tsitruseline aroom, mis tuleb pinnasest, kus marjad on kasvanud, tunda aprikoosi, virsikut ja valgeid lilli, järelmaitses ka suitsuseid-röstiseid noote ja mandleid. Väga hea konsentratsiooni ja värskusega vein, komplekssne ja intensiivne, eristuvad luuviljalised, elav mineraalsus ja pikk ja mitmetahuline järelmaitse. Kõrge happesus ja meeletu kontsentratsioon tuleb väga vanadest viinapuudest. Väga pika vananemipotentsiaaliga. Kogutoodang 9000 pudelit. Toitudest sobib ahjus küpsetatud kala või valge lihaga, samuti nuudlite või pastaga, juustu baasil valmistatud vormiroogadega.
“A field blend featuring Arinto, Rabigato, Codega de Larinho, Viosinho and others, from vines at least 80 years old planted on schist at 600m in the Douro DOC. It was made (and the grapes were picked) to prioritise freshness, structure and minerality. A pioneer of Douro whites since the mid-nineties, Niepoort s trademark precision and finesse shines, even in this century s driest vintage. Sarah Ahmed: Toasty/charry oak and lime oil to nose and palate. Zesty, nutty with leesy complexity and hazelnutty oak. Showing lots of layers already. Nelson Guerreiro: Stone fruit, apple and pear nose with spice and a hint of vanilla. Medium bodied with a waxy side, balanced with a pleasant finish. Joanna Locke MW: Poised, with a strong seam of minerality and mouthwatering acidity. A smart wine with great potential. Anticipated maturity 2024-2034.” Decanter 98 points
“They use the older vineyards for the 2022 Redoma Reserva Branco, which also aged in slightly younger barrels (some 30% new). The whole clusters were pressed, and the juice fermented and matured with the lees in those barrels for some nine months. This is rich and expressive with a nuanced nose with spices and smoke, aromatic herbs, dry flowers and a Burgundian twist. The palate is very balanced and even shows some austerity, and it’s chalky in the finish, very tasty and lively, the freshest of the 2022s. 31,200 bottles were filled in July 2023. Douro whites need bottle; this is approachable now but should age. Anticipated maturity 2024-2030.” Wine Advocate 95 points