Pittacum Mencia Barrica, Bierzo DO, Bodegas Pittacum 75cl
21,70 €
–
Marjasort | |
---|---|
Riik | |
Aasta | |
Tootja | |
Alkoholisisaldus | |
Regioon |
Description
Bodegas Pittacum asub Loode-Hispaanias Bierzo veinipiirkonnas. Veinimaja on algselt asutatud 1999. aastal kuue sõbra poolt, kes soovisid näidata maailmale kohaliku Mencia viinamarja unikaalsust ja potentsiaali. 2002. aastal omandas veinimaja Hispaania veinimajade grupp Terras Gauda, kes jagas sama nägemust ja soovis seda unikaalset projekti veelgi edasi arendada. Veinimaja nimi Pittacum tuleb Rooma-aegsest mõõteanumast, mis leiti veinimaja ehitamise käigus. Pittacumi veinid on valmistatud hoolikalt valitud kasvukohtadest Bierzo piirkonnas, kokku on neid ligi 200 erinevat põllulappi.
Mencia viinamarjasorti on tihti võrredud Cabernet Franc’ga, kuid siiski on tal kõige lähedasemad sidemed Portugali viinamarjasordiga Jaen. Vein on valmistatud 100% Mencia viinamarjadest ja selle veini valmistamiseks kasutatud veinipuud on 50-80 aasta vanused ning pärinevad eri aedadest Bierzo’s. Vein on kääritatud roostevaba terasest mahutites ja seejärel laagerdunud 8 kuud tammevaatides, pärast toimub õrn filtreerimine ning selgindamine munavalge abil, enne müüki küpseb vein pudelis minimaalselt 24 kuud.
Pittacum Mencia Barrica on autentne näide “El Bierzo” piirkona Mencia’st. Vein on hea kontsentratsiooniga ning annab väga hea ettekujutuse Mencia viinamarjasordi omapärast. Värvuselt särav rubiin-punane, kerge purpuri varjundiga. Aroomis on tunda erinevaid punaseid ja musti puuvilju, veini avanedes kerkivad esile metsikud kirsid, aromaatsed vürtsid, lilled ning tammevaadi noodid nagu kakao ja tubakas. Lisaks eelmainitule tulevad maitses esile balsamico, mentool, eukalüpt ning lagrits. Maitse on pehme ja siidine. Kauakestvas järelmaitses on tunda ka suitsu ja natuke tammevanilje noote.
Toitudest sobib grillitud lihaga, hautatud loomalihaga, lihast hautistega kaunviljadega, tugevamaitseliste kalaroogadega, külmade lihalõikudega, pastaga hakkliha ja tomatikastmega, empanadas’ga, balsamicoga maitsestatud linnulihaga salatitega. Serveerida pisut jahutatult 14 – 16 kraadi juures, soovitav on veini dekanteerida umbes 1 tund enne serveerimist.