Papa Celso, Dogliani DOCG, Marziano Abbona 75cl (BIO)
32,50 €
–
Marjasort | |
---|---|
Riik | |
Aasta | |
Tootja | |
Alkoholisisaldus | |
Regioon |
Description
Celso Abbona, kelle järgi on nimetatud mõisa kuulsaim vein Papà Celso, oli üks esimesi, kes peaaegu 100 aastat tagasi nägi Dogliani piirkonna ja Dolcetto marjasordi potentsiaali. Kui 1980ndatel oli Barolo veel suuresti avastamata, siis nägi Celso poeg Marziano selles võimalust. Tasapisi ostis ta parimaid veiniaedu – Bricco Barone, Pressanda ja Rinaldi Monteforte d’Alba’s ning Ravera ja Cerviano Novello’s. Hetkel kuulub Abbonale 52 hektarit veiniaedu ning kokku valmistatakse 250,000 pudelit aastas.
Papà Celso on 100% Dolcetto, mis tuleb Doriolo aiast Dogliani piirkonnas. Dogliani DOCG’d peetakse parimaks Dolcetto kasvupiirkonnaks ning see vein on veinimõisa kõige olulisem vein. Veinipuude keskmine vanus on 60 aastat ning esimene aastakäik oli 1975. Viinamarjad koristatakse käsitsi. Kääritamine toimub 30 kraadi juures ainult naturaalse pärmi abil 22 päeva, toimub ka malolaktiline kääritamine. Vein laagerdub terasmahutites 10 kuud ning pudeldatakse filtreerimata. 2021 aastakäiku valmistati 37,440 pudelit.
Aroom on väga elegantne, tunda on erinevaid punaseid ja musti puuvilju, nelki, lagritsat ja tõrva. Vanad veinipuud tagavad meeldiva tasakaalu jõulisuse, täidluse, meeldiva happesuse ja pehmete tanninide vahel. Pikk järelmaitse. Toitudest sobib laia valiku Itaalia köögiga, eriti hästi pastadega lihakastmes ja valge lihaga. Serveerida 18 kraadi juures. Vananemispotentsiaali 10+ aastat.
Gambero Rosso 3/3 bicchieri