Octonia, Montsant DO, Serra & Barcelo 75cl
49,80 €
–
Marjasort | |
---|---|
Aasta | |
Alkoholisisaldus | |
Riik | |
Regioon | |
Tootja |
Description
Octonia on loodud tuntud Kataloonia veinimeistri Josep Serra poolt (Serra-Barceló 4. generatsioon). Pere on pärit Ribera del Ebre piirkonnast, Ebro jõe org Montsant’i ja Terra Alta vahelisel alal. Toodetakse kolme veini: Octonia Montsant’st ja Aucala Garnatxa Tinto ning Aucala Garnatxa Blanca naaberpiirkonnast Terra Alta’st. Viinamarjaaedades järgitakse orgaanilise viinamarjakasvatuse põhimõtteid, hoolitsetakse maksimaalselt ökosüsteemi heaolu eest.
Octonia on oma nime saanud kaheksalehelise “elulille” sümboli järgi. Vein valmistatkse 50% Garnatxa Negra, 35% Garnatxa Peluda ja 15% Samsó (Carignan) viinamarjast. Viinamarjad on kasvanud kahes erinevas veiniaias, Els Ponts ja Mas d’en Fornos, mõlemad on istutatud 1940. aastal, kokku 2,2 hektarit, aiad auvad Capcanes’i linnast põhjas. Veiniaedade pinnases on valdavalt savi koos kaltsiumirikka kruusaga, puud kasvavad kivist terrassidel või väga järskudel mäenõlvadel, kliima on Vahemereline. Viinamarjad koristatakse käsitsi septembri lõpust kuni oktoobri esimeste päevadeni, tehakse äärmiselt hoolikas kobarate sorteerimine, marjakobaratelt eemaldatakse varred ja pressitakse väga aeglaselt ja ettevaatlikult. Veinivirde käärimine toimub 1/3 veinist 400 liitri suurustes tammevaatides, 1/3 betoonist munakujulistes anumates ja 1/3 terasest mahutites, protsess kestab 15 – 20 päeva. 60% veinist laagerdub 400 liitri suurustes Prantsuse tammevaatides 24 kuud, 40% veinis küpseb 180 liitri suurustes terracota savist anumates samuti 24 kuud, vein läbib 100% malolaktilise käärimise, pärmisette eemaldamine munavalgetega. Vein on pudelisse villitud 12. septembril 2015, kokku toodetud 5580 pudelit.
Sügav karmiin-punane värvus, õrn telliskivi varjund. Väga aromaatne, punased puuviljad, mustad metsamarjad, alusmets, kanarbik, vahemere ürdid, balsamico, lagrits, mineraalne värskus. Maitse on elegantne ja balansseeritud, ümar ja pehme, siidised tanniinid, elav värskus, järelmaitse rikkalik ja pikalt kestev.
Toitudest sobib küpsetatud või grillitud veiselihaga, ahjus küpsetatud lambakoodiga, pardilihaga magusas kastmes, ulukilihaga (hirv, põder, metssiga), tugevamaitseliste lihast hautistega, küpsete juustudega. Serveerida 16 – 18 kraadi juures, soovitav dekanteerida 1-2 tundi enne serveerimist. Veinil on küpsemispotensiaali veel 15 – 20 aastat.