Manzoni Bianco, Marca Trevigiana IGT, Loredan Gasparini 75cl
19,20 €
–
Marjasort | |
---|---|
Aasta | |
Alkoholisisaldus | |
Regioon | |
Riik | |
Tootja |
Kirjeldus
Manzoni Bianco (tuntud ka nimega Incrocio Manzoni) on põnev ja unikaalne viinamarjasort, mis on saadud ristates omavahel Rhein’i Riesling’it (Riesling Renano) ja Pinot Blanc’i (Pinot Bianco). Ristandi lõi 1930ndatel enoloog ja Conegliano Tehnika ja Põllumajanduse Instituudi professor Luigi Manzoni. Manzoni Bianco on suurepärane segu Riesling’i delikaatsest, aromaatsest-mineraalsest iseloomust koos Pinot Blanc’i täidlasema karakteri ja harmooniaga.
Veini valmistatakse limiteeritud kogustes kuna marjasordil on küllaltki madal saagikus hektari kohta ja rakendatakse väga rangeid kasvatusmeetodeid. Veinis väljenduvad ideaalselt kahele marjasordile omased tunnused ja ka pinnaselised eripärad, kus viinamari kasvab. Veini valmistamisel kasutatakse lühiajalist viinamarjamahla ja marjakesta kontakti madalal temperatuuril 6 kraadi juures ning seejärel kestab alkoholkäärimine roostevaba terasest mahutites umbes 10 päeva. Pärast käärimist lastakse veini terasmahutites 2 kuud käärimissettel küpseda, osa veini puhul rakendatakse ka malolaktilist käärimist, mis annab veinile pehmust ja komplekssust.
Värvuselt kahvatu õlekõrre-kollane. Meeldivalt värske ja noorusliku karakteriga, selgelt marjasordile omaste nüanssidega, aroom on puhas ja selge, eristuvad küpsete pirnide, nektariinide, virsikute ja värskete lillede nüansid. Maitselt värske ja mineraalne, suurepärane integreeritud happesus, kollased õunad, delikaatne magus-vürtsikas münt, pehme harmooniline lõppmaitse. Vein on parim joomiseks noorelt aperitiivina, sobib erinevate eelroogadega ja salatitega, külmade suupistetega ja laia valiku mereandidega. Küpsemispotentsiaal on 10 aastat.
Gambero Rosso – 2 Glasses