Le Petit Clos, Apalta DO, Casa Lapostolle 75cl
60,80 €
–
Marjasort | |
---|---|
Riik | |
Aasta | |
Tootja | |
Alkoholisisaldus | |
Regioon |
Kirjeldus
Clos Apalta on 1994. aastal loodud Casa Lapostolle veinimõisa esivein, mis on lühikese ajaga saavutanud uskumatu edu, olles viis korda Wine Spectatori Top 100-s, sealhulgas korra esimene ja kaks korda Top 3 hulgas. Clos Apalta veiniaed on rohkem kui 100 aastat vana, istutatud 1920. aastal.
Le Petit Clos on Clos Apalta “teine vein”, mis on valmistatud 53% Carmenere, 32% Cabernet Sauvignon, 12% Merlot ja 3% Petit Verdot viinamarjadest. Veinivirde matseratsioon ja leotamine kestab 6 nädalat, aeg ajalt tehakse ümberpumpamist. Laagerdatud esialgu 6 kuud 100% uutes Prantsuse barrique vaatides, seejärel omakorda 16 kuud Prantsuse barrique tammevaatides, millest 15% olid uued vaadid, 25% kord varem kasutatud ja 65% kaks korda varem kasutatud vaadid.
Sügava rubiin-punase värvusega, purpuri varjunditega. Aroom on väga kompleksne ja väljendusrikas, intensiivsed mustad marjad nagu maqui, cassis ja põldmarjad, lisaks kirss ja maasikas koos ürtidega ja delikaatse vaniljega, lõppmaitses vürtsid ja seeder. Maitse on siidine ja elegantne, tanniinid on ümarad ja püsivad pikalt suus, äärmiselt tiheda kontsentratsiooniga, katab kogu suu, suurepärane balanss tanniinide ja happesuse vahel, äärmiselt kauakestev lõppmaitse.
Serveerida 16 – 17 kraadi juures ja soovitav on veini dekanteerida vähemalt tund enne joomist. Toitudest sobib hästi küpsetatud Anguse veise välisfileega serveeritud koos mürdi-marja kastmega, samuti veise sisefileega serveeritud koos spinatiga, mis on küpsetatud kreemjuustu ja mandlitega, küpsetatud hirvelihaga serveeritud koos röstitud värskete juurviljadega.
James Suckling 94 p
Wine Advocate 94 p
Antonio Galloni 94 p
“The 2018 Le Petit Clos, a second wine born in 2014, was produced with a blend of 53% Carmenere, 32% Cabernet Sauvignon, 12% Merlot and 3% Petit Verdot from organically and biodynamically certified vineyards even if the bottled doesn’t carry the seals. It’s ripe and powerful with the Apalta signature, earthy and stony. It fermented with indigenous yeasts in oak vats and matured in French barriques for some 22 months. It’s full-bodied with a lush texture and round tannins, a softer version of the 2016.” Robert Parker’s Wine Advocate 94 points
“A medium-bodied red with blackberry, red-berry and spice aromas and flavors. It’s chewy and polished with a medium finish. Dried flowers to the fruit at the finish. Tight and reserved now. Drink in 2022 and onwards.” James Suckling 94 points
“The 2018 Le Petit Clos is a blend of 53% Carménère, 32% Cabernet Sauvignon, 12% Merlot and 3% Petit Verdot from Apalta, Colchagua. Dark garnet in hue. The complex nose offers plum jam, hints of smoke, herbs and pepper against a backdrop of cigar box and graphite. A ripe, broad, full-bodied red with precise acidity and a juicy, grippy flow (quite accomplished for the style), it ends with an intense, ripe finish. A red to hold on to.” Antonio Galloni Vinous 94 points