Le Petit Clos, Apalta DO, Casa Lapostolle 75cl

60,80 

Marjasort

, , ,

Riik

Aasta

Tootja

Alkoholisisaldus

Regioon

Tootekood: 1102 Kategooria:

Kirjeldus

Clos Apalta on 1994. aastal loodud Casa Lapostolle veinimõisa esivein, mis on lühikese ajaga saavutanud uskumatu edu, olles viis korda Wine Spectatori Top 100-s, sealhulgas korra esimene ja kaks korda Top 3 hulgas. Clos Apalta veiniaed on rohkem kui 100 aastat vana, istutatud 1920. aastal.

Le Petit Clos on Clos Apalta “teine vein”, mis on valmistatud 40% Carmenere, 38% Cabernet Sauvignon, 19% Merlot ja 3% Petit Verdot viinamarjadest. Veinivirde matseratsioon ja leotamine kestab 6 nädalat, aeg ajalt tehakse ümberpumpamist. Laagerdatud 26 kuud Prantsuse barrique tammevaatides, millest 53% olid uued vaadid, 47% kord varem kasutatud.

Sügava rubiin-punase värvusega, purpuri varjunditega. Aroom on väga kompleksne ja väljendusrikas, intensiivsed mustad marjad nagu maqui, cassis ja põldmarjad, lisaks kirss ja maasikas koos ürtidega ja delikaatse vaniljega, lõppmaitses vürtsid ja seeder. Maitse on siidine ja elegantne, tanniinid on ümarad ja püsivad pikalt suus, äärmiselt tiheda kontsentratsiooniga, katab kogu suu, suurepärane balanss tanniinide ja happesuse vahel, äärmiselt kauakestev lõppmaitse.

Serveerida 16 – 17 kraadi juures ja soovitav on veini dekanteerida vähemalt tund enne joomist. Toitudest sobib hästi küpsetatud Anguse veise välisfileega serveeritud koos mürdi-marja kastmega, samuti veise sisefileega serveeritud koos spinatiga, mis on küpsetatud kreemjuustu ja mandlitega, küpsetatud hirvelihaga serveeritud koos röstitud värskete juurviljadega.

“A beautiful delivery of Petit Clos with spiced black cherries, cassis, olives and some red capsicums to the nose. Chalky tannins are densely packed on the medium- to full-bodied palate. Tight, structured and fine-grained. Very long.” James Suckling 95 points

“The second wine from Clos Apalta, the 2020 Le Petit Clos, was produced with the grapes from younger vines and in a different proportion than in the grand vins; it’s a blend of 40% Carmenere, 38% Cabernet Sauvignon, 19% Merlot and 3% Petit Verdot from their granite soils in the warm Apalta valley from a warm and ripe year. The wine has the lush and ripe signature, with 15% alcohol, decadent and showy, with a nose of violets and camphor, ripe berries, herbs and spices and integrated oak. It fermented with indigenous yeasts, with five to six weeks of maceration, manual punch-downs and malolactic in French oak barrels. The élevage was 26 months in 53% new oak and 47% second use oak. It has the velvety tannins from a warm vintage—fine-grained and abundant—with a long finish with a bitter twist.” Robert Parker’s Wine Advocate 93 points