Langlois Cadence, Cremant de Loire Extra Brut Vintage 2017 75cl

46,30 

Marjasort

, , ,

Aasta

Alkoholisisaldus

Regioon

Riik

Tootja

Tootekood: 103A Kategooria:

Kirjeldus

Cadence on Langlois veinimaja kõige uuem “vintage” cremant, aastakäigu veini valmistatakse vaid kõige erakordsematel saagiaastatel. Vein on valmistatud neljast viinamarjasordist: 50% Chenin, 20% Chardonnay, 20% Pinot Noir, 10% Cabernet Franc. Viinamarjasordid on kasvanud neljal suurepärasel “terroir’l” Saumur’i regioonis: Saint Hilaire Saint Florent (kriidi-tahvelkivi pinnas), Montreuil-Bellay (kriidi-savi pinnas), Saint-Leger de Montbrillais (kriidine pinnas) ja Dampierre-sur-Loire (kriidi-tahvelkivi pinnas).

Viinamarjad koristatakse käsitsi, kobarad korjatakse väikestesse 25 kg mahutavatesse kastidesse, et marjad ei puruneks oma raskuse all. Pressimine on väga aeglane ja õrn, veini valmistamiseks kasutatakse vaid “esimese pressi” mahla, mis on väga selge ja kõrge kvaliteediga. Alkoholkäärimine leiab aset väikestes roostevaba terasest vaatides 18-20 kraadi juures, teistkordne fermentatsioon pudelis kestab minimaalselt 5 aastat, dosage on 2 g/l kohta (extra brut).

Veinil on erakordselt peen mull ja sillerdav kuldne värvus. Aroom on külluslik ja avar, elegantne ja kompleksne, tunda magusaid puuvilju, karamelliseeritud tsitruseid, kuivatataud virsikut, pähkleid, mett, brioche’i ja õienektarit. Maitselt on väga elegantne ja mitmedimensiooniline, rikkalik puuviljasus on heas tasakaalus värskendava happesusega, järelmaitses värske sidrun ja valge virsik. Vein väljendab suurepäraselt erinevate pinnasetüüpide ja aastakäigu omapärasid. Ideaalne serveerida pidulikel lõuna – või õhtusöökidel, sobib väga hästi erinevate kergete eelroogade ja suupistetega, värskete austritega, aurutatud koorikloomadega, kanalihaga valges kastmes, praetud paneeritud kalaga, samuti seentest valmistatud toitudega, Comté juustuga. Serveerida 8 – 10 kraadi juures. Vananemispotentsiaal 5 – 10 aastat.