Langlois Cremant de Loire Brut Rosé NV 75cl

28,20 

Marjasort

,

Aasta

Alkoholisisaldus

Regioon

Riik

Tootja

Tootekood: 115 Kategooria:

Kirjeldus

Langlois Crémant de Loire Brut Rosé valmistatakse 65% Cabernet Franc ja 35% Pinot Noir viinamarjadest. Viinamarjad on korjatud Langlois veiniaedadest Saumur’i ümbrusest, Puy de Notre-Dame (Cabernet Franc) ja Montreuil-Bellay (Pinot Noir) veiniaedadest, seal asuvad kõige paremad savi ja kriidikivi pinnasega aiad kogu piirkonnas.

Viinamarjad korjatakse käsitsi väikestesse 25 kg mahutavatesse kastidesse ja transporditakse kiiresti pressimisele, marjad pressitakse väga õrnalt ja aeglaselt, mille tulemusena eralduvad aeglaselt marjadest värvikomponendid, andes veinile imeilusa lõheroosa varjundi. Vein valmistatakse samade meetodite järgi nagu “valge” Cremant de Loire. Esimene käärimine toimub 100 hektoliitri suurustes terasest mahutites, veini teistkordne käärimine leiab aset pudelis, mille vältel saadakse ka delikaatne mull. Vein küpseb pärmisettel pudelis jahedates veinikeldrites minimaalselt 18 kuud, dosage on 10-12 g/l kohta.

Veinil on särav kahvatu lõheroosa värvus, kergelt vase varjundiga, väge peene ja püsiva mulliga. Aroom on külluslik, samas delikaatne, eristuvad magusad virsikud, küpsed maasikad ja vaarikad, väga lilleline ja õhuline. Maitselt värske, avar ja puuviljane, meeldivalt täidlane, väga heas tasakaalus ja kauakestva lõppmaitsega.

Ideaalne isutekitaja sissejuhatuseks elegantsele lõunale või õhtusöögile, suurepärane kaaslane erinevate külmade eelroogade ja suupistetega, külma singi – või lihavalikuga, salatitega, hea kombinatsioon tugevama struktuuriga kalaga nagu suitsulõhega või lõhe chevice vaarikatega. Põnev kaaslane punastest marjadest valmistatud küpsetistega või marjadessertidega nagu näiteks tiramisu maasikatega. Serveerida hästi jahutatuna 8 -10 kraadi juures. Parim joomiseks 2 – 3 aasta jooksul pärmisettest eemaldamise kuupäevast, vananemispotentsiaal 5 – 7 aastat.