La Vieille Ferme, Vin Blanc, Famille Perrin 75cl

13,50 

Marjasort

, ,

Aasta

Alkoholisisaldus

Regioon

Riik

Tootja

SKU: 522 Category:

Description

La Vieille Ferme Blanc on valmistatud 30% Grenache Blanc, 30% Bourboulenc, 30% Ugni Blanc ja 10% Rolle viinamarjadest. Viinamarjaaiad asuvad Parc Regional du Luberon kasvualal ning asuvad võrdse tee kaugusel Avignon’ist, Aix-en-Provence’ist ja Manosque’st. Viinamarjaaedade keskmine kõrgus merepinnast on 300 meetrit ja viinamarjad koristatakse võrdlemisi hilja. Aedade pinnas koosneb vanadest settelistest osakestest ja ümaratest kividest, samuti pisut kriidikivi kruusa ja savi. Viinamarjad purustatakse kergelt ja seejärel pressitakse suruõhu pressiga ettevaatlikult ja aeglaselt, seejärel toimub puhastamine ning rakendatakse külm-kääritust. Käärimisprotsess toimub 90% ulatuses roostevaba terasest mahutites ja 10% ulatuses uutes tammevaatides, kus praktiseeritakse ka veinisette üles-segamist (vaatides segatakse veini, et veinisete tõuseks vaadi põhjast üles ja seguneks veiniga, andes veinile edasi rohkem tammevaadi nüansse). Pärast käärimisprotsessi lõppu küpseb vein koristusele järgneva aasta jaanuarini roostevaba terasest mahutites, seejärel vein filtreeritakse ja villitakse pudelisse.

Värvuselt on vein kirgas kahvatu kollane, roheliste helkidega. Aroomis tulevad esile rohelised puuviljad, mais ja sarapuupähkel. Maitselt on see pehme, väga hea balansiga ja isuäratavalt aromaatne. Soovitav on veini serveerida hästi jahutatult 8 kraadi juures koos erinevate eelroogade ja suupistetega, salatitega, külmade liha – ja kalaroogadega, ideaalne aperitiivina.

 

“Jean Pierre Perrin established La Vieille Ferme over 35 years ago, when he chose to produce an inexpensive, straightforward Rhône wine to sell by direct mail to French wine lovers. He used the same grape varieties in similar proportions to those planted at the family’s Chateau de Beaucastel, in a similar vinification process. The result was an immediate success in France, a wine of character and style in keeping with its Beaucastel heritage.
Initially, Jean Pierre made only Côtes du Rhône, but steeply rising grape prices in 1976 caused him to switch to Côtes du Ventoux and eventually to produce a white wine from the mountainous Côtes du Luberon. La Vieille Ferme was introduced to the United States in 1970. The response was an immediate, overwhelming acceptance and an outpouring of critical acclaim from eminently knowledgeable critics who recognized La Vieille Ferme for its consistently fine quality and value.”