Joven Roble, Ribera del Duero DO, Pago de los Capellanes 75cl
24,70 €
–
Marjasort | |
---|---|
Riik | |
Aasta | |
Tootja | |
Alkoholisisaldus | |
Regioon |
Kirjeldus
Pago de los Capellanes Joven Roble on valmistatud 100% Tempranillo viinamarjadest, mis on pärit veinimaja oma aedadest Pedrosa de Duero (Burgos) küla ümbrusest. Veiniaedades on savi-kriidikivi segune pinnas. Veini valmistamiseks kasutatakse vaid valitud marju, keskmine saagikus on kuni 5 tonni hektarilt. Viinamarjad korjatakse käsitsi oktoobri lõpust alates, mitmes etapis, alustades kõige küpsemate aedadega. Veinimajja saabudes lastakse marjadel mõni aeg jahedas seista. Järgneb alkoholfermentatsioon, käärimise alustamiseks ei kasutata pärmikultuure vaid seda tehakse temperatuuri tõstmise teel ning see algab iseenesest. Alkoholkäärimine kestab kokku 20 päeva ja kogu selle aja jooksul hoitakse hoolikalt silma peal nii veini tihedusel, temperatuuril kui ka pärmide hulgal. Samas rakendatakse veinimarjade tahkete osade alla surumist ja veini ülepumpamist, et saada rohkem aroomi ja värvi.
Pärast käärimise lõppemist suunatakse vein roostevaba terasest mahutitesse, kus toimub malolaktiline käärimine. Malolaktilist käärimist alustatakse jälle mitte lisades pärmikultuure, vaid tõstes veini temperatuuri 22 kraadini ja seda hoitakse ühtlasena 20 päeva, selle aja jooksul jälgitakse veinis piimhapete ja õunhapete taset. Kui piimhapete tase on langenud alla 0,1 grammi liitri kohta, suunatakse vein otse tammevaatidesse ilma, et seda filtreeritaks või jahutataks. Vein seisab väikestes keskmise röstiga Prantsuse tammevaatides 5 kuud ja seejärel valmistatakse eri vaatidest lõplik segu, vein filtreeritakse ettevaatlikult ja villitakse pudelisse, turule jõuab vein koristusele järgneva aasta maikuus.
Joven Roble värvus on väga selge ja särav rubiinpunane. Intensiivses aroomis väikesed küpsed metsamarjad, taustal koorene tammevanilje. Maitse on suus laialivalguv, kontsentreeritud ja elegantne, unikaalne siidine struktuur, maitses püsib suurepäraselt noore Ribera del Duero veini tugevus ja värskus. Parim serveerimistemperatuur on 16 – 18 kraadi ja soovitav on avada pudel ja dekanteerida vähemalt 1 tund enne serveerimist.