Gula-Ana, Muscadet Sevre et Maine Sur Lie AP, Domaine Luneau-Papin 75cl (BIO)
40,10 €
–
Marjasort | |
---|---|
Riik | |
Aasta | |
Tootja | |
Alkoholisisaldus | |
Regioon |
Kirjeldus
Robert Parker: “Luneau Papin Muscadet’s are among the world’s greatest white wine values. No Muscadet estate is rendering consistently finer or more intruiging wines than Luneau Papin, and given the prices asked there is no excuse for any wine lover not making their acquaintance.”
Luneau-Papin on Musdacet’i kuningas, nende veine leiab paljudest maailma parimatest restoranidest ning nad pööravad arusaama, et Muscadet’i peaks üldiselt jooma noorelt, täiesti pea peale. Luneau Papinile kuulub 40 ha veiniaedu (38 ha Melon de Bourgogne) ja kogu veinivalmistamine on orgaaniline. Praegu juhib veinimaja 9. põlvkond, kes valmistab veiniaia põhiselt 9 erinevat Muscadet’i. Veinipuude vanus on 45-75 aastat.
Gula-ana on ‘Goulaine’ cru communal (grand cru) tähistusega vein. Lisaks päritolu erinevustele kehtivad nendele veinidele rangemad reeglid: madalam saagikus ja vein peab olema settega pikemalt kontaktis.
Gula-Ana on üksikaia vein, mille veinipuud on istutatud 1974. aastal. Pinnases on peamiselt kvartsirikas kiltkivi (schistes) ja vilgukivi (micaschistes). Viinamarjad koristatakse käsitsi ja pressitakse õhusurvega (pneumatic). Saagikus on 30-35 l/ha kohta. Kääritamine kestab 4 nädalat 20 kraadi juures ainult naturaalse pärmi abil. Vein laagerdub väikestes maaalustes betoonmahutites settega kontaktis 22 kuud.
Aroom on väga komplekssne, sügav ja puhas, tunda on rohelist õuna, sidrunit ja sidrunheina. Maitse on täidlane, fokusseeritud, hea tasakaalu ja struktuuriga. Pikas järelmaitses tuleb esile mineraalsus ja meeldiv happesus. Serveerida 12-14 kraadi juures ning soovitavalt dekanteerida. Vananemispotentsiaal 20+ aastat.