Grüner Veltliner “Wachtberg” 1ÖTW, Kremstal DAC Reserve, Stadt Krems 75cl
37,40 €
–
Marjasort | |
---|---|
Riik | |
Aasta | |
Tootja | |
Alkoholisisaldus | |
Regioon |
Description
Wachtbergi viinamarjaaiad asuvad terassidel Kremstali veinipiikonnas. Kuulsad Wachtbergi terassid kuuluvad Weingut Stadt Kremsi veinimajale juba 12. sajandist. Veiniaedade pinnases leidub valdavalt iidsete veekogude põhjamuda tugeval aluskivimil gneiss’il, veinipuud on ligi 50 aastat vanad ja igal aastal korjatakse väga kõrge kvaliteediga saak. Antud vein valmistatakse kuulsast Austria viinamarjasodist Grüner Veltliner, viinamarjad koristatakse detsembris, pärast korsitust need pressitakse ja kääritatakse suurtes tammepuust mahutites (2000 liitrit). Pärast käärimist lastakse veinil pärmisettega kontaktis 2 – 3 kuud siesta.
Vein on sügav-kollane värvus, õlekõrre varjunditega. Iseloomult massiivne vein, milles alkohol on väga hästi integreeritud. Aroom on väga omapärane, puuviljane, delikaatne magusus, selgelt eristuv Grüner Veltlinerile omane piprasus. Maitses on tunda suitsusust, valget pipart, isegi tobacco’t. Veinile tuleb kasuks mõni aasta küpsemist, tal on äärmiselt pikk eluiga, mis võib ulatuda isegi 15 aastani. Parim serveerida avarast Burgundia valgetele veinidele mõeldud klaasist ja soovitan on veini dekanteerida 3-5 tundi enne serveerimist. Serveerimistemperatuur 10 – 12 kraadi. Toitudest sobib suurepäraselt küpsetatud kalaga, tüüpiliste Saksa ja Austria toitudega, linnulihaga (röstitud), väga hästi sobib ka Aasia köögiga.
“Medium greenish yellow, silver glints. Delicate scents of fresh orange zest, pleasant herbal notes, lush yellow apples, and tobacco nuances. Juicy, elegant, silky texture, sweet stone fruit nuances, freshly structured, mineral and persistent, with a saline reverberation. Good ageing potential.” Falstaff (Peter Moser) 94 points
“A creamy whiff of fresh, juicy yellow pear creates a most appetizing nose in this wine. That pure, friendly fruit dominates the palate, illuminating a background of spice and herb notes that recall dried sage and fennel seed. Lemon freshness frames everything and makes for a lovely, full-flavored mouthful.” Wine Enthusiast (Anne Krebiehl MW) 93 points