Garrisa Susumaniello, Salento IGT, Masseria Li Veli 75cl
20,00 €
–
Marjasort | |
---|---|
Aasta | |
Alkoholisisaldus | |
Tootja | |
Regioon | |
Riik |
Description
Garrisa on Masseria Li Veli kõige uuem vein, valmistatud 100% Susumaniello viinamarjasordist, mis on korjatud viinamarjaaiast Cellino San Marco’s. Veiniaiad asuvad umbes 70 meetri kõrgusel merepinnast, pinnase koostises esineb savi ja lubjakivi. Veinipuude keskmine vanus on keskmiselt 15 aastat ning puud kasvavad põõsastena Settonce’i süsteemis, 5100 puud hektaril. Viinamarjad korjatakse septembri keskel, korjatakse käsitsi väikestesse kastidesse. Veinikeldris sorteeritakse marjad käsitsi liikuval konveierlindil, seejärel eemaldatakse kobaratelt varred ning need pressitakse. Käärimisprotsess toimub range kontrolli all, et saavutada võimalikult hea värvus, tanniinidestruktuur ja puuviljalisus, selleks kasutatakse nii veinivirde aereerimist kui ka üle-pumpamist. Temperatuur hoitakse vahemikus 27 – 31 kaardi, et säilitada marjade aromaatsust. Pärast alkoholkäärimise lõppemist suunatakse vein väikestesse 225 liitri suurustesse Prantsuse tammevaatidesse, kus toimub malolaktiline käärimine. Tammevaatides laagerdub vein 6 kuud, seejärel villitakse vein pudelitesse, kus vein rahuneb vähemalt 3 kuud.
Garrisa on värvuselt keskmise tumedusega rubiinpunane, aroom on värske ja elav, tunda punaseid puuvilju, värskeid sõstraid ja aiamarju, vaarikad, hapu kirss, mustsõstea, kerge vürts. Maitselt pehme ja mahlane, hea rikkalikkus, meeldiv happesus, elegantsed ja hästi tasakaalustatud pehmed tanniinid, lõppmaitse püsiv ja kauakestev.
Ideaalne kaaslane kergema tomati baasil valmistatud pastadega, kergemate hautistega, linnulihast või sealihast ahjupraega juurviljadega, mitmesuguste pirukatega, pizzaga, linnulihast roogadega, grillitud sealihaga, keskmiselt küpsete juustudega. Serveerida 16 – 18 kraadi juures. Vein on küps joomiseks kohe, kuid sobib suurepäraselt ka hoidmiseks järgmised 4 – 5 aastat.