El Nogal, Ribera del Duero DO 75cl, Pago de los Capellanes

81,40 

Marjasort

Riik

Aasta

Tootja

Alkoholisisaldus

Regioon

SKU: 1404 Category:

Description

El Nogal on valmistatud 100% Tempranillo viinamarjadest, mis on kasvanud Pago de los Capellanes veinimaja samanimelises 6 hektari suuruses üksik-viinamarjaaias Pedrosa de Duero’s. Tänu väga vanade veinipuude geneetilisele struktuurile ja aia erilisele mikrokliimale, saavutavad selles aias kasvanud viinamarjad erakordse küpsuse ja tanniinide tasakaalu.Viinamarjade kasvamist jälgitakse äärmise tähelepanelikkusega, marjad korjatakse käsitsi nende küpsuse tipul, selle aia viinamarjadest valmistatakse veinimajas vein alati eraldi muudest Pago de los Capellanes veinidest.

Veiniaedades on savi-kriidikivi segune pinnas, maksimaalne saagikus ainult 4 tonni hektarilt. Et saada sellest erakordsest saagist maksimaalselt aroomi, kontsentratsiooni ja värvi, jälgitakse käärimisprotsessi eriti tähelepanelikult. Enne alkoholkäärimist hoitakse marju alla 14 kraadi 6 päeva, et aroomid, maitsed ja värvus eralduks marjakestadest. Alkoholkäärimine kestab kokku 30 päeva. Malolaktiline käärimine leiab aset roostevaba terasest mahutites, ei lisata pärmikultuure, vaid lastakse temperatuuri tõstmise teel veinil looduslikult käärimist alustada. Malolaktiline käärimine kestab 20 päeva temperatuuril 21 kraadi. Järgmise etapina pannakse vein 100% uutesse spetsiaalselt valitud kõrgeima kvaliteediga Prantsuse tammevaatidesse, kus veini hoitakse kokku 22 kuud. Vein villitakse pudelisse ilma filtreerimiseta.

Vein jõuab turule 3 aastat pärast marjade korjamist El Consejo Regulador Ribera del Duero ametlikul loal. Vein on värvuselt sügav karmiinpunane, sinise varjunditega, mis reedab veini noorust, värvi rikkalikkus ja sügavus on tüüpiline Tempranillo viinamarjale. Aroomis metsalilled, värskelt keedetud marjamoos, delikaatne tammevanilje noot, kakao, röstitud kohviuba, uus nahk, ideaalne tasakaal tamme ja puuviljalisuse vahel. Maitse on mitmetahuline, alguses kerge, rafineeritud ja värske, muutudes üha jõulisemaks ja kompleksemaks, täiuslikult küpsed puuviljad, elegantsed tanniinid. Lõppmaitse on isuäratav ja püsiv, eristuvad vürtsid, tobacco, sandlipuu ja lagrits. Veinil on väga kõrge vananemispotentsiaal 15 – 20 aastat. Aastane kogutoodang 30 000 pudelit. Soovitav on veini dekanteerida vähemalt tund enne serveerimist ja soovitav serveerimistemperatuur 16 – 18 kraadi.

Wine Spectator 93 p
Guia Penin 92 p