Clos Saint-Florent, Saumur AP (Blanc), Domaine Langlois 75cl (BIO)

37,30 

Marjasort

Aasta

Alkoholisisaldus

Regioon

Riik

Tootja

Tootekood: 304A Kategooria:

Kirjeldus

Langlois Saumur Blanc on valmistatud 100% Chenin Blanc viinamarjadest, mis on korjatud ühest kindlast 2 hektari suurusest orgaaniliselt sertifitseeritud viinamarjaaiast Le Clos St Florent. Viinapuude keskmine vanus on umbes 40 aastat, viinamarjaaia pinnas koosneb valdavalt liivast ja lubjakivist ning saagikus hoitakse väga madal. Viinamarjad koristatakse käsitsi mitmes etapis, seejärel viinamarjad sorteeritakse ja valitakse vaid parimad kobarad. Enamus viinamarjadest läbib lühikese matseratsiooni koos kestadega, mis kestab maksimaalselt 12 tundi, pärast seda lastakse veinivirdel selgineda. Veini fermentatsioon toimub “3 aasta vanustes” tammevaatides, mis on valmistatud Loire jõe ääres kasvavatest tammepuudest. Käärimisprotsess on väga aeglane, mis kestab umbes 30 päeva, pärast käärimise lõppemist laagerdatakse veini 12 kuud väikestes Prantsuse tammevaatides, vaatidest 30% on uus tamm, ülejäänud 2-3 korda varem kasutatud, laagerduse käigus segatakse veini ja pärmisetet iga 2 nädala tagant (battonnage), tammevaadis läbib vein ka malolaktilise käärimine, seejärel vein filtreeritakse ja villitakse pudelitesse.

Vein on värvuselt kuldse varjundiga särav-kollane. Aroom on intensiivne ja komplekssne, milles tunda karamelliseeritud puuvilju, sarapuupähkleid, kollast ploomi ja ebaküdooniat. Maitse on täidlane ja rikkalik, väga pika lõppmaitsega, milles tunda meeldivat vaniljet ja röstitud saia, suurepärane balansseeriv värskendav happesus. Veini on väga hea vananemispotentsiaal, headel aastatel isegi 10-15 aastat. Toitudest sobib suurepäraselt kalaga kastmes, grillitud kalaga, küpsetatud kodulinnulihaga. Serveerida 12-13 kraadi juures ja soovitav on veini 1-2 tundi dekanteerida, serveerida Riedel Veritas Oaked Chardonnay klaasist.