Chianti Colli Senesi DOCG, Poliziano 75cl
20,50 €
–
Marjasort | |
---|---|
Aasta | |
Alkoholisisaldus | |
Regioon | |
Riik | |
Tootja |
Description
Poliziano Chianti valmistatakse 85% Sangiovese ja 15% Canaiolo Nero, Mammolo, Malvasia Nera viinamarjadest. Viinamarjad on korjatud 120 hektarit hõlmavatest viinamarjaaedadest, mis asuvad Colli Senesi’s ja kõrgusel 150-250 meetrit merepinnast, pinnases keskmiselt kuiv savi, saagikus on umbes 50 hl/ ha kohta ning viinapuude vanus on 25 aastat.
Viinamarjad koristatakse käsitsi, septembri lõpust oktoobri alguseni, veini kääritamine toimub roostevaba terasest mahutites 26 kraadi juures 14 päeva, kõik viinamarjasordid kääritatakse eraldi. Matseratsioon kestab 8 päeva, malolaktiline fermentatsioon toimub roostevaba terasest mahutites (iga viinamarjasort eraldi). Lõpuks laagerdub vein 6 kuud roostevaba terasest mahutites. Vein küpseb veel pudelis vähemalt 3 kuud, villitakse koristusele järgneva aasta aprillikuus.
Värvuselt on vein särav rubiinpunane, väga hea kontsentratsiooniga, aroom on värske ja vürtsikas, eristuvad värsked puuviljad ja marjad, küpsed kirsid ja maasikaid koos värskelt jahvatatud pipra vürtsikate nootidega. Maitse on selge ja puhas, väga hea balanss tanniinide, happesuse ja alkoholi vahel. Lõppmaitse on kauakestev, mahlakas ja puhas. Serveerida toatemperatuuril 16 kraadi juures erinevate pastaroogadega, sealiha või linnulihaga, väga hea erinevate juustudega.
Poliziano veinimaja on asutatud 1961. aastal, algselt kuulus veinimajale 22 hektarit veiniaedu, tänaseks on veinimaja omanduses 65 hektarit Montepulciano’s, 20 hektari Morellino di Scansano’s ja umbes 10 hektarit Maremma’s. Veinimaja on saanud oma nime kuulsa Montepulciano’st pärit poeedi Angelo Amborgini (1454-1494) järgi, keda kutsuti ka “Il Poliziano’ks”. Veinimaja keskus asub Montepulciano Stazione läheduses, enamus veiniaeda asuvad Montepulciano lõunapoolsetel nõlvakutel suundudes kaarega ida poole Valiano linnakese suunas.