Chateau Belle-Brise, Pomerol AC, Henri-Bruno de Coincy 75cl
233,80 €
–
Marjasort | |
---|---|
Aasta | |
Alkoholisisaldus | |
Riik | |
Regioon | |
Tootja |
Kirjeldus
La Fontaine de Coincy perekond on Prantsusmaa ajaloos olulist rolli mänginud juba 13. sajandist saadik. Henri-Bruno de la Fontaine de Coincy perekonnale on rohkem kui 7 sajandit kuulunud Domaine de Toujoun’i armanjakimaja, kuid kuni 1991. aastani töötas ta siiski panganduses. Samal aastal otsustas ta elus teha kannapöörde ning ostis tillukese 2 hektari suuruse Pomeroli veinivalduse nimega Chateau Belle Brise.
Chateau Belle Brise on saavutanud oma tuntuse ilma igasuguse turunduseta, paljude arvates on tegemist Bordeaux ühe kuulsaima veiniga ning seda peetakse hästi hoitud saladuseks tõeliste veiniarmastajate ja asjatundjate poolt. Henri-Bruno ei esitle oma veini kunagi ajakirjanikele ning müüb kogu oma toodangu otse tipprestoranidele ja väga valitud maaletoojatele. Ta ei osale en primeur kampaaniates ning on üks väheseid Bordeaux veinimaju, kes ei kasuta ka oma veini müügiks negociante.
Veinipuude keskmine vanus on 45 aastat, 80% viinamarjadest on Merlot ning 20% Cabernet Franc. Kogu veinivalmistamise protsess on käsitöö ja algusest peale orgaanilisi põhimõtteid järgiv. Kääritamine toimub ainult naturaalse pärmi abil ning keemiat ega ensüüme ei kasutata. Viinamarjade korjamine toimub ühe päeva jooksul kui marjad on ideaalselt küpsed. Vein laagerdub suurtes Prantsuse tammevaatides ning uut tamme kasutatakse pigem tagasihoidlikult. Vein pudeldatakse ilma selgindamata ja filtreerimata. Aroomis on tunda Pomerolile omast trühvli nooti. Serveerida 17-18 kraadi juures ning vein dekanteerida vähemalt 2 tundi. Vananemispotentisaal 15-20+ aastat. Chateau Belle Brise toodab maksimaalselt 800 kasti veini aastas ning müüb selle otse parimatele restoranidele Prantsusmaal ja mujal. Mõned näited on Elysée presidendiloss, Prantsusmaa peaministri residents, Monaco vürsti residents ja restoranid nagu: Guy Savoy, Pierre Cagnaire, Joel Robuchon, Lucas Carton, Alain Senderens, George Blanc, Alain Ducasse ja paljud teised Michelin tärni restoranid umbes 20 riigis.
“Tasted twice – last time in April 2018. Consistent notes. This wine was very delicate and refined, with tasty black fruit and splendid length, when tasted in April 2016. Harvest took one day in the middle of September before expected rain, and maybe grapes would have benefited from hanging one week more on vines before harvest. The rain came all right but didn’t cause any damage in Pomerol! In April 2017, it was clear that harvest time was rightfully chosen because this wine is a tremendous thrill. Incredibly aromatic, velvety, packed with perfectly ripe fruit and tannin, seamless, long, and sophisticated. Very dense nose of black cherries. Same impression in October 2017 and April 2018.” Great Bordeaux Wines – Izak Litwar 95+ points