Champagne Ayala “La Perle” Brut Vintage 2013 75cl

186,00 

Marjasort

,

Aasta

Alkoholisisaldus

Regioon

Riik

Tootja

Tootekood: 126A Kategooria:

Kirjeldus

La Perle on Champagne Ayala lipulaev, valmistatakse vaid erakordsetel aastatel väga limiteeritud koguses (alla 4000 pudeli). 2013 La Perle on valmistatud 80% Chardonnay ja 20% Pinot Noir viinamarjadest, 100% viinamarjadest tulevad Ayala enda Grand Cru aedadest, Chardonnay saadakse Chouilly ja Le Mesnil-sur-Oger külade aedadest ja Pinot Noir tuleb kõik Aÿ külast.

La Perle küpseb Ayala keldrites pudelis pärmisettel naturaalse korgi all minimaalselt 8 aastat. Naturaalne kork laseb vähesel määral hapnikku läbi ja see mõjutab veini arengut nende pikkade küpsemisaastate jooksul. Naturaalne kork eeldab, et pudeleid keeratakse keldris käsitsi, seetõttu on ka settelt eemaldamine (disgorgement) käsitöö, sellist ajamahukat ja kulukat lähenemist kasutatakse tänapäeval üliharva. Disgorgement toimus juulis 2021 ja dosage on 6 g/l kohta.

La Perle on suursugune shampanja, millel on komplekssne rikkalikkus ja erakordne aromaatsus. Lõhnas eristuvad aromaatne tsitrus, seeder, mandariin, küps mispelivili ja kollane virsik, röstitud pähkel, delikaatne vürtsikas ingver, valge pipar ja martsipan. Maitse on suurepärase struktuuriga, siidine ja kreemine, ideaalselt tasakaalustatud mineraalsus ja puuviljasus, erakordne värskus ja rikkalik püsiv lõppmaitse.

Toitudest serveerida koos veiseliha tataki’ga, pardi rinnafilee ja meega glasuuritud porganditega, lamba kintsulihaga, Mirabelle ploomidest valmistatud ahjukoogiga, Tête de Moine juustuga. Soovitav serveerimistemperatuur on 10 – 12 kraadi.

“Disgorged in July 2021 with six grams per liter dosage, Ayala’s 2013 Brut La Perle is showing brilliantly, offering up aromas of crisp white peach and other stone fruits mingled with hints of shortbread, beeswax and flowers. Medium to full-bodied, suave and seamless, it’s elegantly vinous, with a textural attack that segues into an ample, vibrant mid-palate that’s animated but not dominated by the vintage’s tangy acids. This Chardonnay-dominant cuvée is a terrific success this year. Drink 2023-2042.” Wine Advocate 95 points