Prosecco Asolo Superiore DOCG Brut, Loredan Gasparini 75cl

15,70 

Marjasort

Riik

Aasta

Tootja

Alkoholisisaldus

Regioon

Tootekood: 1700 Kategooria:

Kirjeldus

Conte Loredan Gasparini veinimõisa koosseisu kuulub 80 hektarit viinapuuaedu, mis asuvad Venegazzu’s, Veneto veinipiirkonna südames Marca Trevigiani’s, Volpago ja Montello linnakeste lähistel asuva Montello mäe jalamil. Mäe savine pinnas (nn. Montello „rossetto”) on eriti sobilik viinamarjade kasvatamiseks ning väga rikas raua ja mineraalide sisalduse poolest. Veinimõis on asutatud 1950ndatel krahv Piero Loredani poolt, kes oli keskaja Veneetsia ja Genova riigipea Leonardo Loredani otsene järeltulija (riigipea Leonardo valis „Vignigazzu” piirkonna oma suveresidentsi rajamiseks ja tänaseni on uhke Palladian villa suurepäraselt säilinud ning kuulub veinimõisa koosseisu).

Loredan Gasparini veinimõis osteti 1973. aastal tänase omaniku, Giancarlo Palla poolt, veini valmistamise eest vastutab enoloog Dr. Mauro Rasera. Veinimaja on tuntud just oma punaveinide Capo di Stato, Venegazzu della Casa ja Falconera poolest. Lisaks punaveinidele valmistatakse mõisas originaalset Prosecco vahuveini Montello e Colli Asolani piirkonnast. Lisaks Conte Loredan Gasparini veinimõisale omatakse veel kahte veinimõisa, Casa Bianca ja Roncho Blanchis. Glera viinamarjasort on kindlasti kõige traditsioonilisem ja levinum mari kogu Montello ja Colli Asolani piirkonnas. Conte Loredan Gasparini veinimaja on seda sorti kasvatanud siinsel mägisel maastikul juba pikki aastaid. Viinamarjad kasvavad mineraalidest rikkal pinnasel ja annavad piirkonnale omase tugevama struktuuriga veinid võrreldes teiste piirkondade Prosecco’ga.

James Suckling 93 p
Falstaff Magazine 92 p

“This is a fantastic, rich prosecco with cooked-mango, apple and breaddough character. It’s full-bodied and layered. Dry. Delicious finish with lots going on. One of the best proseccos I have ever tasted. Drink now.” James Suckling 93 points

“Brilliant, light straw yellow with persistent perlage. Deep, flint-shaped nose, candied lemon. Deep on the palate and built up in many layers, clear lemon on the palate, juicy, spreads wide with well integrated perlage, slightly salty in the final.” Falstaff Magazine 92 points