Gusbourne Brut Reserve “Late Disgorged” Vintage 2009, English Quality Sparkling Wine 75cl
131,20 €
–
Marjasort | |
---|---|
Riik | |
Aasta | |
Tootja | |
Alkoholisisaldus | |
Regioon |
Kirjeldus
Gusbourne Brut Reserve Late Disgorged on valmistatud 77% Chardonnay, 14% Pinot Noir ja 9% Pinot Meunier viinamarjadest, viinapuude keskmine vanus on 12 aastat, veiniaedade pinnases savi ja liiva segu, veini valmistamiseks kasutatakse vaid Gusbourne enda veiniaedade saaki.
Viinamarjad koristati käsitsi oktoobri alguses ja jäeti seejärel 24-36 tunniks jahedasse seisma, marjad on pressitud tervete kobaratena, kääritamine toimus kontrollitud temperatuuril terasmahutites 3 nädalat, väike osa veinist on hoitud ka väikestes tammevaatides, mida kasutati hiljem lõpliku segu tegemiseks. Vein on küpsenud pudelis pärmisettel 70 kuud ning on läbinud täieliku malolaktilise kääritamise. Vein on pudeldatud 02.06.10 ja disgorge kuupäev on 29.04.16.
Värvuselt särav kuldkollane, õrna peene mulliga. Aroom on väga rikklik ja kompleksne, eristub Chardonnay lopsakus koos värske sidruni ja küpse virsiku puuviljasusega, soe küpsetatud leib, õunakook ja iiris. Maitse on elav ja värske, suurepärane siduni värskus on balansseeritud küpsetatud õunte, kuldse pirni, pählike ja kaerahelbe maitsetega, suurepärane happesus. Toitudest sobib ideaalselt õlise kalaga nagu küpsetatud lõhe või rikkalikus leemes mereandidega. Toodetud vaid mõnisada pudelit.
Gusbourne veinimaja asub Kagu-Inglismaal Kenti krahvkonnas Appledore külas 120 kilomeetri kaugusel Londonist. Neile kuulub 21 hektarit veiniaedu, kus pinnases on peamiselt savi ning sügavamal leidub ka liiva, merekarpe, liivakive ja rauamaake. Veiniaedade madal lõunapoolne asetus koos mere lähedusega (vähem kui 10 km) tagab viinamarjade regulaarse küpsuse. 2003. aastal ostis valdused Andrew Weeber ning esimesed veinipuud istutati sellele järgneval aastal, veini on seal valmistatud alates 2006. aastast. Andrew eesmärk oli algusest peale teha midagi unikaalset ja pärast põhjalikke uurimustöid lasi ta veiniaeda istutada Burgundia kloonid, mis selle asukoha ja pinnasega ideaalselt sobivad, nende saagikus on väga madal ning see võimaldab toota kõrge kvaliteedilist veini. Gusbourne valmistab šampanja meetodil kolme ainult aastakäigu vahuveini ning erakordsetel aastatel ja väga väikeses koguses kahte tavaveini. Gusbourne veine serveeritakse Inglismaa parimates restoranides, hotellides ja eksklusiivsetes kaubamajades nagu näiteks Le Gavroche, Fat Duck, Dinner by Heston Blumenthal, Gordon Ramsay, The Dorchester, Fortnum & Mason, Selfridges jne.