Langlois Cremant de Loire Brut Réserve NV 75cl

26,20 

Marjasort

, ,

Aasta

Alkoholisisaldus

Regioon

Riik

Tootja

Tootekood: 104 Kategooria:

Kirjeldus

Langlois Cremant de Loire Brut Réserve NV valmistamiseks kasutatakse kolme erinevat viinamarjasorti: 60% Chenin Blanc, 20% Chardonnay ja 20% Cabernet Franc. Viinamarjad kasvavad erinevates Saumuri viinamarjaaedades, viinamarjad valitakse 6-st erineva pinnasetüübiga kasvukohast: Cotes de Saumur (kriidikivi-ränikivi), Coteaux de St. Léger (kriidikivi), Puy Notre Dame (kriidikivi-savi), Bas Layon (kiltkivi), Haut Layon (kriidikivi-savi), Montreuil Bellay (kriidikivi-savi).

Viinamarjad koristatakse käsitsi väikestesse 25 kg mahutavatesse kastidesse, marjade pressimine toimub kohe pärast korjamist, väga aeglaselt suruõhupressiga, 160 kg viinamarju annab 100 liitrit mahla. Pressimisel eraldatakse esimese pressimise mahl ja teise pressimise mahl, vein valmistatakse vaid esimese pressi mahlast. Vein valmistatakse iga marjasort ja iga veiniaed eraldi, selleks kasutatakse väikeseid temperatuurikontrolliga terasest mahuteid. Iga marjasordi ja iga veiniaia omadused määravad ära lõpliku cuvée kompositsiooni, see valmistatakse vaid parimatest veinidest ja kasutatakse ka 10% ulatuses “réserve” veini, et anda lõplikule veinile konstantne stiil aastast aastasse. Teistkordne veini käärimine toimub pudelis, veini hoitakse jahedatues veinikeldrites pudelis pärmisettega kontaktis minimaalselt 24 kuud, seejärel eemaldatakse veinipudeli kaelaosasse kogunenud sete ja pudel suletakse naturaalse korgiga, dosage on 8 g/l kohta.

Värvuselt kahvatukollane, mull on väga peen ja õrn, aroom on kompleksne ja elegantne, omavahel segunevad erinevad puuviljad (ebaküdoonia, virsik, greipfruut), valged lilled ja mesi. Maitse on väga värskendav, delikaatne ja balansseeritud. Suurepärane aperitiiv õhtuöögi alustamiseks, veini värskus ja elegants teevad sellest ideaalse tervitusjoogi tähtpäevadel või vastuvõttudel, sobib hästi erinevate eelroogade ja suupistetega, samuti kergete kalaroogadega. Serveerida temperatuuril 8 – 10 kraadi, parim joomiseks 3 aasta jooksul settest eemaldamise kuupäevast.