Camurria Orange, Terre Siciliane IGP, Di Giovanna 75cl (BIO)

27,10 

Marjasort

Riik

Aasta

Tootja

Alkoholisisaldus

Regioon

Tootekood: 1937 Kategooria:

Kirjeldus

Camurria Orange on Di Giovanna veinimaja uus põnev vein, mis on inspiratsiooni saanud ülemaailmsest “naturaalveinide” buumist. Veinis saavad kokku Sitsiilia päike ja tuul, orgaaniliselt kasvatatud viinamarjad, pikk laagerdusprotsess koos marjakestadega, naturaalne looduse poolt juhitud käärimine ilma röstita tammevaatides. Tulemuseks on unikaalne vein, naturaalne „orange”, mis villitakse selgindamata ja filtreerimata.

Vein on valmistatud 100% Grillo viinamarjadest, mis on kasvanud Paradiso ja Contessa Entellina veiniaedades Sambuca di Sicilia küla nõlvakutel. Aiad asuvad 450 meetri kõrguselt merepinnast, puude keskmine vanus on 30 aastat, pinnases on peamiselt lubjakivi, savi ja vulkaaniliste kivimite segu (tufo), saagikus on väga madal, vaid 2 kg veinipuu kohta, veini aastane kogutoodang on vaid 3200 pudelit. Viinamarjad korjatakse käsitsi, kobaratelt eemaldatakse varred, marjade leotus koos kestadega toimub neutraalsetes põletamata tammevaatides ja see kestab 5 päeva, seejärel suunatakse vein roostevabast terasest mahutitesse, kus toimub alkoholkäärimine, vein läbib 100% malolaktilise ja veini järellaagerdus kestab terases 9 kuud koos käärimissettega. Vein villitakse pudelisse ilma selgindamata ja ilma filtreerimata. Vein on sertifitseeritud orgaaniline, naturaalne ja vegan.

Veinil on pruunika tooniga „oranž” värvus, kuna veini ei filtreerita, siis kergelt hägune. Aroom on väga külluslik ja intensiivne, eristuvad aasalilled, mandlid ja apelsinikoor. Maitse keskmise täidlusega, üllatavalt pehme ja ümar, väga külluslik, õrna soolaka alatooniga, suurepärase balansseeriva happesusega, eristuvad tsitrus, kollane virsik, küps hele ploom, mesi, kreeka pähkel, magusad vürtsid. Väga komplekssne ja mitmedimensiooniline vein.

Üks põnevamaid veine, millega katsetada toidu-veini sobivust, suudab hakkama saada väga laia valiku toitudega, alates väga pehmemaitselistest suppidest lõpetades keerukate soolaste ja umamimaitseliste roogadega. Proovige erinevate grillitud kaladega (lõhe, makrell, tuunikala), rikkaliku puljongiga pikalt hautatud veiselihaga, osso-bucco, vürtsika Aasia köögiga, sojakastmes sealihaga, kiirelt grillitud vasikafileega, tempura taignas friteeritud hiidkrevettidega, kalast või lihast terriinidega, äädikaga valmistatud toitudega, hot pot liha ja juurviljadega, rameniga, India toitudega kus on pähkleid või mandleid, kimchi, tahini jne. jne. jne. Serveerida 12-14 kraadi juures ja võimalusel avada pudel tund enne serveerimist või teha kiire dekanteerimine. Veinil on hea küpsemispotentsiaal 5 – 10 aastat.