Calvados Pays d’Auge “Pomme Prisonniere” 100cl (Kinkekarbis)

123,70 

Riik

Tootja

Alkoholisisaldus

Regioon

Tootekood: 1615 Kategooria:

Kirjeldus

Esimene Pomme Prisnniere loodi Christian Drouin poolt 1981 aastal. Sellest ajast on jook muutunud nii populaarseks, et Pomme Prisonniere peetakse sageli ekslikult piikondlikuks määratluseks. Pomme Prisonniere saamislugu on väga huvitav. Sageli võis Normandia farmides näha karahvine, mille sees oli pirn ja selle peale oli valatud calvados. See oli majaperemehe auasi, kellel oli õnnestunud pirn pudelisse kasvatada ja tihtilugu pälvis see külaliste uudishimu ja kiidusõnad. Puuvilja võis säilitada lõpmatuseni, seni kuni see oli kaetud calvadose või mõne muu kange alkoholiga. See seletab ka asjaolu, kuidas on tänaseni võimalik leida Normandia farmides pudeleid, mis on rohkem kui 100 aastat vanad.

Juhuslikult tutvus Christian Drouin mõne kilomeetri kaugusel elava puuviljakasvataja Didier Alleaume’iga, kelle pere oli seda Normandia traditsiooni elus hoidnud juba 4 põlvkonda. Koos otsustati anda sellele vanale Normandia traditsioonile uus elu, ühendades omavahel puuviljakasvataja ja calvadosedestilleerija oskused. Vaatamata protsessi keerukusele ja mitmetele probleemidele, otsustati sellegipoolest proovida ning tulemuseks oli edu. Esimestena kogu Calvados’ piirkonnas olid Christian Drouin ja Didier Alleaume loonud “Vangistatud Õuna”. Hoolimata kõrgest äpardumise riskist toodavad nad igal aastal limiteeritud koguse seda unikaalset jooki. Uus pakend, millel on Andre Vial loonud annab ka seletuse sellele kuidas õun pudelisse saadakse.  Karahvinid kinnitatakse võrkkotikestes õunapuuokste külge nii, et väike noor õun jääb pudelisse. Suve jooksul kasvab õun pudeli sees, liiga erksa päikesevalguse eest kaitseb seda tihe võrk, mis hoiab ka pudelit oksa küljes. Septembris eemaldatakse pudel puu küljest, see puhastatakse hoolikalt seest ja väljast ning täidetakse Christian Drouin Pays d’Auge VSOP calvadosega. Täidetud pudelitel lastakse mõned kuud seista, et õuna ja calvadose aroomid ja maitsed saaksid omavahel ühineda. Õuna säilitamiseks tuleb see alati hoida calvadose sees ja iga kord kui pudelist jooki serveerida, tuleks pudel uuesti ääreni täita. Niimoodi säilib õun oma täies hiilguses pikka aega.