Brunello di Montalcino DOCG, Poggio San Polo, Marilisa Allegrini 75cl

77,70 

Marjasort

Riik

Aasta

Tootja

Alkoholisisaldus

Regioon

Tootekood: 1777 Kategooria:

Kirjeldus

Marilisa Allegrini ostis Poggio San Polo veinimõisa 2006. aastal ning viimase 10 aastaga on sellest saanud Montalcino üks hinnatumaid veinimõisasid. San Polo veinimõis asub Montalcino idaosas 22 hektaril ning nende Brunello on klassikaline aga natuke täidlasem ja rikkalikum kui Brunellod, mis tulevad Montalcino põhjaosast.

Veiniaias on kõrge kaltsiumisisaldusega savi ja see asub 450 meetri kõrgusel merepinnast. Veinipuude keskmine vanus on 25 aastat. Viinamarjad koristatakse käsitsi oktoobri esimesel nädalal. Vein valmistatakse 100% Sangiovese viinamarjadest. Kääritamine toimub betoonahutites 28-30 kraadi juures 20-22 päeva. Vein laagerdub 100% uutes keskmise röstiga 500 liitri suurustes Prantsuse tammevaatides 24 kuud ning enne müügile tulekut pikalt ka pudelis.

Aroom on väga puhas, selge ja intensiivne, tunda on väikeseid punaseid marju, ploomi, moosi, kannikesi, alusmetsa, vaniljet, kohvi, lagritsat, münti ja magusaid vürtse. Maitse on täidlane, soe, väga elegantne ja siidiste tanniinidega, tunda on Morello kirssi, kaneeli ja Vahemere maitsetaimi. Vein on nauditav juba täna, kuid vananemispotentsiaal on 15+ aastat. Toitudest sobib ideaalselt punase lihaga, metslooma lihaga, trühvlitega ning vanemate juustudega. Soovitatav on veini serveerida 18-19 kraadi juures ning eelnevalt mõni tund dekanteerida.

 

“The ripe red fruit here is so expressive and floral, featuring dried rose petals, hibiscus, poppies, dried strawberries and raspberries. It falls inwards on the palate, compressed and captivating, gathering rough-edged strands of tannins as it goes, threading them through an iron-fisted, central core of flavor and texture. Drink from 2025.” James Suckling 95 points

“Recognized by its red shield-shaped label, the Poggio San Polo 2015 Brunello di Montalcino is a dark and nicely concentrated expression of Sangiovese. This wine shows proverbial meat on its bones with rich cherry and cassis, backed by cola, potting soil and balsam wood. The bouquet grows in intensity as the wine warms in the glass. The tannins are well integrated within the depth and length of the mouthfeel. Give this Brunello a few more years to flesh out and soften.” The Wine Advocate 93 points

“A more delicate style than many 2015s, this displays cherry, strawberry, mineral and tobacco flavors. Builds in weight as the solid matrix of tannins asserts itself on the lively finish. Best from 2022 through 2038.” Wine Spectator 92 points