Barbaresco DOCG, Marziano Abbona 75cl
57,10 €
–
Marjasort | |
---|---|
Riik | |
Aasta | |
Tootja | |
Alkoholisisaldus | |
Regioon |
Description
Abbona ajalugu ulatub tagasi 3 põlvkonda. Celso Abbona, kelle järgi on nimetatud mõisa kuulsaim vein Papà Celso, oli üks esimesi, kes peaaegu 100 aastat tagasi nägi Dogliani piirkonna ja Dolcetto marjasordi potentsiaali. Kui 1980ndatel oli Barolo veel suuresti avastamata, siis nägi Celso poeg Marziano selles võimalust. Tasapisi ostis ta parimaid veiniaedu – Bricco Barone, Pressanda ja Rinaldi Monteforte d’Alba’s ning Ravera ja Cerviano Novello’s. Hetkel kuulub Abbonale 52 hektarit veiniaedu ning kokku valmistatakse 250,000 pudelit aastas.
Abbona Barbaresco on valmistatud 100% Nebbiolo viinamarjadest. Veinipuude keskmine vanus on 21 aastat ning esimene aastakäik oli 1996. Viinamarjad koristatakse käsitsi. Kääritamine toimub terasmahutites 30 kraadi juures ainult naturaalse pärmi abil 28 päeva. Malolaktiline kääritamine toimub tammes. Vein laagerdub tammevaatides 27 kuud. 2016. aastakäiku toodeti kokku 6,653 pudelit.
Aroomis on tunda kohvi, küpseid punaseid marju, kuivatatud maasikaid, sooja vürtsikust ja röstitud sarapuupähkleid. Heas tasakaalus happesus annab veinile värske ja mineraalse nüansi. Väga ümara stiiliga ja delikaatsete tanniinidega. Serveerida 18 kraadi juures Riedeli Pinot Noir / Nebbiolo klaasist. Vananemispotentsiaali 15+ aastat.
Abbona on Gambero Rosso veiniteatmikus võitnud Tre Bicchieri auhinna 12 korda. 29 aastase teatmiku ajaloo jooksul on 209 veinimõisa kogu Itaaliast võitnud rohkem kui kümme korda kõige ihaldatuma Tre Bicchieri skoori. Igal aastal saab Tre Bicchieri skoori umbes 400 veini 25,000 hulgast.