Askos Susumaniello, Salento IGT, Masseria Li Veli 75cl
26,80 €
–
Marjasort | |
---|---|
Aasta | |
Alkoholisisaldus | |
Tootja | |
Regioon | |
Riik |
Description
Vein on valmistatud 100% Susmaniello viinamarjadest, mis on kasvanud Salento veinipiirkonnas, Cellino San Marco’s asuvas Brindisi nimelises viinamarjaaias. Veiniaiad asuvad umbes 70 meetri kõrgusel merepinast, pinnase koostis on peamiselt savi ja kõrge kaltsiumi sisaldusega kivim. Veinipuude keskmine vanus on 10 aastat ning puud kasvavad põõsastena Settonce’i süsteemis, 5120 puud hektaril. Viinamarjad koristatakse käsitsi oktoobri esimesel nädalal väikestesse kastidesse. Veinikeldris sorteeritakse marjad käsitsi liikuval konveierlindil, seejärel eemaldatakse kobaratelt varred ning marjad pressitakse. Käärimisprotsess toimub range kontrolli all, et saavutada võimalikult hea värvus, tanniinidestruktuur ja puuviljalisus, selleks kasutatakse nii veinivirde aereerimist kui ka üle-pumpamist. Temperatuur hoitakse vahemikus 27 – 31 kaardi, et säilitada marjade aromaatsust. Pärast alkoholkäärimise lõppemist suunatakse vein 225 ja 500 liitri suurustesse Prantsuse tammevaatidesse, kus toimub malolaktiline käärimine. Tammevaatides laagerdub vein 9 kuud, seejärel villitakse vein pudelitesse, kus vein küpseb omakorda minimaalselt 3 kuud.
Susumaniello on väga tumeda ja sügava rubiinpunase värvusega. Aroomis eristuvad punased marjad, kirss, mustsõstar, lagrits, rabarber ja nahk. Maitselt on vein laialivalguv, elegantne ja siidiste tanniinidega. Lõppmaitse on äärmiselt kauakestev, hästi balanseeritud happega.Soovitav serveerimistemperatuur on 14 – 16 kraadi juures. Vein on küps joomiseks ja sobib veinikeldris hoidmiseks järgmised 7 aastat.