Askos, Primitivo di Manduria DOC, Masseria Li Veli 75cl

26,80 

Marjasort

Riik

Aasta

Tootja

Alkoholisisaldus

Regioon

Tootekood: 1931 Kategooria:

Kirjeldus

Vein on valmistatud 100% Prmitivo viinamarjadest, mis on kasvanud Salento veinipiirkonnas, Cellino San Marco’s asuvas Brindisi nimelises viinamarjaaias. Veiniaiad asuvad umbes 70 meetri kõrgusel merepinast, pinnase koostis on peamiselt savi ja kõrge kaltsiumi sisaldusega kivim. Veinipuude vanus on rohkem kui 20 aastat. Viinamarjad koristatakse augusti viimasel nädalal. Veinikeldris sorteeritakse marjad käsitsi liikuval konveierlindil, seejärel eemaldatakse kobaratelt varred ning marjad pressitakse. Käärimisprotsess toimub Prantsuse tammevaatides 22 – 28 kraadi juures, sobiva tanniinidestruktuuri ja puuviljalisuse saamiseks rajendatakse nii veinivirde aereerimist kui ka üle-pumpamist. Pärast alkoholkäärimise lõppemist suunatakse vein 225 liitri suurustesse Prantsuse tammevaatidesse, kus toimub malolaktiline käärimine, tammevaatides laagerdub vein 12 kuud, seejärel villitakse vein pudelitesse, kus vein küpseb omakorda minimaalselt 6 kuud.

Veinil on sügav rubiinpunane värvus. Aroomis eristub selgelt Primitivo vürtsikus, tumedad metsamarjad, hapu kirss, mustsõstramoos, vürtsid ja delikaatne tammevanilje. Maitselt on vein rikkalik ja jõuline, tanniinid on tasakaalustatud ja lihvitud, lõppmaitse äärmiselt kauakestev, hea balanss happesuse ja tanniinide vahel.

Toitudest sobib kindlasti tugevamate liharoogadega, küpsetatud punase lihaga, vürtsikas marinaadis grilliga, sütel küpsetatud vorstidega, samuti rikkaliku pastaga ja vürtsika pizzaga.Soovitav serveerimistemperatuur on 16 – 18 kraadi juures, kindlasti tuleks veini 1 – 2 tundi dekanteerida. Vein on küps joomiseks ja sobib veinikeldris hoidmiseks järgmised 8 – 10 aastat.