Scharzhofberger Kabinett, Mosel, Egon Müller 75cl
279,60 €
–
Marjasort | |
---|---|
Riik | |
Aasta | |
Tootja | |
Alkoholisisaldus | |
Regioon |
Description
Egon Mülleri Rieslingud on vaieldamatult Saksamaa ja kogu maailma parimad ning paljud asjatundjad peavad teda üldse Saksamaa parimaks veinitootjaks. Ta on ka ainuke Saksamaa esindaja kuulsas Primum Familiae Vini klubis, kuhu kuulub 11 pereomanduses olevat eliitveinimaja kogu maailmast. Mõned teised liikmed: Chateau Mouton-Rothschild, Sassicaia, Famille Perrin ja Vega Sicilia. Egon Mülleri veinid on selgelt mõeldud suurtele Rieslingu armastajatele ning ei ole kindlasti laiadele massidele, kasvõi ainuüksi limiteeritud tootmismahtu arvestades. Veinimaja kõige haruldasem ja magusam vein – Trockenbeerenauslese maksab 4000 eurot pudel ning seda müüakse ainult kord aastas Trieris toimuval veinioksjonil.
Veinimaja on asutatud 1797. aastal Egon Mülleri poolt ning praegu juhib mõisa samuti Egon Müller (4. põlvkond). Ka tema lapse nimi on Egon ja isegi nende koera nimi on Egon. Perele kuulub 8 hektarit (millest 3 hektarit on üle 100 aastased) veiniaedu maailmakuulsas 28 hektari suuruses Scharzhofbergi veiniaias. See on kindlasti Moseli kõige kuulsam aed, mis asub Saar’i alamtsoonis ning on klassi!tseeritud kui ‘premier cru’. Scharzhofbergi kiltkivine aed asub väga järsul nõlvakul (35-70 kraadise nurga all), mis teeb seal töötamise väga keerukaks. Räägitakse, et Moselis kulub hooaja jooksul umbes 7 korda rohkem töötunde kui tasasemas regioonis nagu näiteks Médoc.
Eranditult kõik viinamarjad koristatakse käsitsi, pressitakse kestadega kontaktis olemata ning kääritatakse 1000 liitri suurustes tammemahutites, kus veinid ka 6 kuud laagerduvad. Egon Mülleri veinid on kuulsad oma elegantse stiili, mineraalsuse, küllaltki kõrge happesuse ning väga pika vananemispotentsiaali poolest.
Scharzhofberger Kabinett Riesling aroomis on tunda pähkliõli ja magusaid ürte. Maitses tulevad esile aprikoosid, virsikud, vaarikad ning hea tasakaal magususe ja happesuse vahel. Mineraalne ja elegante järelmaitse, kus on natuke tunda ka tikreid. Soovitav juua järgmise 10-15 aasta jooksul, vananemispotentsiaal on 20+ aastat.